Kışlalı'yı sevgiyle anıyoruz

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı'yı ölümünün 12. yılında sevgi, saygı ile andıklarını ve aradıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 21.10.2011 - 12:04
Abone Ol google-news

Partiden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Taner Kışlalı'nın ölümünün 12. yılı dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.

21 Ekim 1999'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kışlalı'yı sevgi, saygı ile andıklarını ve aradıklarını bildiren Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
''Çok iyi biliyoruz ki, bugünkü üniversitelerin yöneticileri aramasa bile, özerk ve demokratik üniversitenin yöneticileri de öğrencileri de Kışlalı hocalarını anacaklardır, arayacaklardır. Çünkü o öğrencilerine yurtseverlik sevgisi, demokrasi ve özgürlük anlayışı taşıyor, üniversite içinde demokratikleşmenin öncülüğünü yapıyor, savunduğu düşüncelere karşıt görüşleri ileri süren, bunu tutarlı bir çerçevede dile getiren öğrencilerine en yüksek notu vererek sadece hoşgörülü olduğunu göstermiyor, söylediklerini, savunduklarını yaşama da geçiriyordu. Kemalizmin, Atatürkçülüğün bir dogma değil, sürekli devrimcilik olduğunu bıkmadan usanmadan anlatan, partimizin bakanlarından, parti meclisi üyelerinden ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin genel başkan yardımcılarından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı katleden karanlık odakları lanetliyor, ailesine, öğrencilerine sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler