Kitap delil oldu

Polisin başlattığı insan avı kapsamında ÖDP PM üyesi Ozan Sürer de gözaltına alındı. Aramalarda Halit Çelenk'in Deniz'lerin idamını anlattığı "İdam Gecesi Anıları" kitabının da "delil" olarak götürüldüğü öğrenildi. Emniyet, emekli öğretmen Lokumcu'nun yaşamını yitirdiği olaylarda, "kalabalığı etkisiz hale getirecek kadar" gaz kullanıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 17.06.2011 - 08:18
Abone Ol google-news

Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan Hopa olaylarını başkentte protesto eden gruba yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi. Eylemcilerin evlerinde yapılan aramalarda geçen ay yaşamını yitiren avukat Halit Çelenk’in Deniz’lerin idamını anlattığı “İdam Gecesi Anıları” kitabının da “delil” olarak götürüldüğü öğrenildi.

Terörle mücadele ekiplerinin önceki gün yaptığı operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Aranan 14 kişiden ise dün ÖDP PM üyesi Ozan Sürer yakalandı. ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen’in evi de polislerce basıldı. Evde bulunan bazı yayınlara da el konuldu. İşleyen ile Ozan Sürer’in aynı evde kaldığı için konutun arandığı öğrenildi. İşleyen hakkında herhangi bir yakalama kararı bulunmamasına karşın bilgisayarına el konulduğu öğrenildi.

Önceki gün yaklaşık 20 evde yapılan aramaların ayrıntıları da netleşti. El konulan bilgisayar ve CD’lerin kopyasının şüphelilerin yakınlarına verilmediği belirtildi. Gerekçe olarak de “yeterli teknik olanakların olmamasının” gösterildiği iddia edildi. Suç delili olarak Halit Çelenk’in Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam sürecini anlattığı “İdam Gecesi Anıları” kitabının yanı sıra Lenin’in kitapları, dergiler ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü afişinin de alındığı öğrenildi. Eylemcilerin “Terör örgütü adına faaliyette bulunmak” iddiasıyla suçlandıkları gerekçesiyle özel yetkili savcılık tarafından soruşturulduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler