Kitapseverler fuara akın etti

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Pazar gününü fırsat bilen kitapseverler fuara koştu.

Yayınlanma: 18.11.2012 - 20:06
Abone Ol google-news

600 yayınevi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuar, ikinci gününde doldu taştı. Erken saatlerden itibaren okurların gelmesiyle birlikte fuar her saat daha da kalabalıklaştı. Tatil günü olması dolayısı minik öğrenciler Beylikdüzü'ndeki fuara anne babalarıyla geldi. ''Kitapkurtları'' özel indirimleri fırsat bilerek, hem kendileri hem de yakınları için kitap satın aldı.

Okurlar düzenlenen imza günleri dolayısıyla yazarlarla tanışma imkanı da buldu. Kitapseverler, kitaplarını imzalayan yazarların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yazarlar bir yandan kitaplarını imzaladı, bir yandan okurlarıyla ile sohbet etti.

Kitabını imzalayan yazarlardan biri de Ali Rıza Koç'du. Amele iken üniversiteyi kazanmasını, iş hayatı ve yazarlığa geçişini anlattığı ''Tarladan Şanghay'a'' isimli kitabıyla dikkati çeken Koç, fuarda soruları yanıtladı.

Koç, çobanlıktan yazarlığı geçitiğini belirterek, kitaplarından elde ettiği geliri burs olarak dağıttığını söyledi.

Türkiye'de biyografi eksikliğini fark ettiğini ifade eden Koç, ''Yaşadığım ilginç anekdotlar, olaylar vardı. Zaman zaman paylaştığımız arkadaş çevresinin çok ilgisiyle karşılaşmıştık. Yılların anılarını paylaşalım istedik. Bunun içinde en güzel yol, bir kitap yazmaktı'' dedi.

Kendi döneminde ilkokulun ardından eğitim imkanının pek olmadığını belirten Koç, ilkokulun ardından tesadüfen Eskişehir'de ortaokulu ve liseyi okuduğunu anlattı
Şu anda gençlerin ellerinde çok daha faza imkan olduğunu ancak gençlerin bilgiyi kullanmayı bilmediklerini ifade eden Koç, gençlere ''okuyun'' tavsiyesinde bulundu.
Üniversiteyi kazandığı gün bir inşaat firmasında amelelik yaptığını anlatan Koç, sonucu gazeteden öğrendiği ve üstünde amele kıyafeti olduğu için gazete aldığı kişi kendisinin üniversiteyi kazandığına inanmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler