Kızartılan balığın kanserojen olduğunu söyleyen Prof. Canan Karatay'a Karadenizli balıkçıyı kızdırdı

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Canan Karatay'ın unlayarak kızartılan balığın kanserojen olduğunu söylemesi, Karadenizli balıkçı Halis Bıyıkoğlu'nu kızdırdı. Bıyıkoğlu "Dediği doğru olsaydı Karadeniz’de kimse kalmazdı, ben ondan sağlıklıyım. 1 ay bizde balık yesin bakalım kanserin belirtisi var mı" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 15.08.2017 - 10:58
Abone Ol google-news

Balığı unlayarak kızartmanın kanserojen etki yaptığını söyleyen Prof. Dr. Karatay'a cevap 50 yıllık Samsunlu balıkçı Halis Bıyıkoğlu'ndan geldi. Yıllardır aynı şekilde balık yaptıklarını ve hiçbir şikayetin olmadığını söyleyen Bıyıkoğlu, balığın aynı yağda unlayarak bir kez pişirilmesinde hiçbir sakınca olmadığını ifade etti. Yağın aroması kaçmadan balığın pişmesi gerektiğini söyleyen Halis Bıyıkoğlu, "Cips yapar gibi balığı pişirirsen olmaz. Çok kaynatırsan yağı motor yağı gibi simsiyah olur. Tabii ki o zararlı ama yağda bir kere pişen balığın hiçbir zararı yok" dedi.

'BİZDE BÖYLE PİŞİRİLİR'

Takvim'in haberine göre, Karatay'ın görüşlerine kesinlikle katılmadığını vurgulayan öfkeli balıkçı, "Bazı söyledikleri doğrudur ama buna katılmıyorum. Karadenizliler balığı unlayarak yer. Izgarada ise balık yağa sürülmeden kendi yağıyla pişirilir. En sağlıklısı budur. Şimdiye kadar kızarmış balıktan hiçbir şikayet gelmedi. Bu zamana kadar tavada balık yiyenler kanser olsaydı Karadeniz'de kimse kalmazdı" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler