KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Eroğlu'nu kabul etti

KKTC'de 19 Nisan'da yapılan genel seçimlerde Meclis'te tek başına hükümet kurma çoğunluğunu elde eden Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, kuracağı hükümetin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile uyum içinde çalışacağını belirtti.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 12:08
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, seçimlerin ardından, hükümeti kurma görevini vermeden önce Meclis'e girmeye hak kazaman siyasi partilerin liderleriyle yapacağı görüşmelere, UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu ile başladı.

Cumhurbaşkanlığında 1,5 saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yapan UBP Genel Başkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanı ile ülkenin bütün sorunlarını enine boyuna konuşarak tartıştıklarını belirterek, ''Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan olarak, hükümet olarak gayet uyumlu bir dönem geçireceğimiz kanaatine vardık. Neticede KKTC ekonomisinin dar boğazda olduğu bir zamanda ekonomiye ağırlık vereceğimizi Sayın Cumhurbaşkanına da ifade ettik'' dedi.

Kıbrıs görüşmelerinin de devam edeceğini kaydeden Eroğlu, ''Görüşmelerde de sık sık istişare ederek, müzakerelerin seyri hakkında olumlu davranışlar içerisinde olacağız'' diye konuştu.


"Anlaşmamak için bir neden yok"

''Sayın Cumhurbaşkanı ile zaten anlaşmamak için bir neden göremiyorum'' diyen Eroğlu, şöyle devam etti:
''İkimiz de parti başkanlığından gelen, ama bugün Sayın Talat Cumhurbaşkanı, biz ise başbakanlığa aday bir kişi, ülkenin sorunlarını çözme amacıyla bu noktalara gelmiş kişileriz. Onun için aramızda herhangi bir problem olacağını düşünmek mümkün değildir. Her konuda anlaşabileceğimizi, bunun için de sık sık istişare etmemiz gereğini ortaya koyduk.''

Cumhurbaşkanı Talat'ın hükümeti kurma görevini milletvekillerinin yemin töreninden sonra kendisine vereceğini açıklayan Eroğlu, hükümeti kurma çalışmalarına, parti meclisinin bugünkü toplantısında tam yetki aldıktan sonra, kişisel olarak yarın başlayacağını söyledi.

Seçim meydanlarında söylenenlerin geride kaldığını belirten Eroğlu, büyük bir görevi ve büyük bir sorumluluğu omuzlamak için yola çıktıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
''Bir buçuk saate varan görüşmeden sonra, gördüğüm kadarıyla, uyumlu bir hükümet-cumhurbaşkanı ilişkisi olacaktır. Bazı çevrelerin bazı değişik beklentileri olabilir. Ama neticede her ikimiz de KKTC halkının mutluluğunu, refahını düşünen kişiler olduğumuza göre, değişik makamlarda, ama bu maksatla bulunan kişiler olduğumuza göre, herhangi bir sorun olacak diye bir beklenti içerisinde olanların da zannederim beklentisi boşa çıkacak. Çünkü uyumlu bir çalışma içerisinde olacağımızı ben de biliyorum, Sayın Cumhurbaşkanı da biliyorlar, takdir ediyorlar.''


"Hükümet modellerini görüşmedik"

Eroğlu, bir soru üzerine, olası hükümet modellerini Cumhurbaşkanı Talat ile görüşmediklerini belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanı, bizim 26 milletvekili ile hükümet kurabileceğimizi tahmin ettiği için, bu konuda herhangi bir soru sormuş değil'' dedi.

Hükümet kurmadan önce de mutlaka Cumhurbaşkanı Talat ile görüşmesinin olacağını kaydeden Eroğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanı 'hükümeti nasıl kuracaksınız, tek başınıza mı ve bir alternatif düşünüyor musunuz' gibi sorular sormamıştır'' diye konuştu.

UBP Genel Başkanı, bir gazetecinin, ''Partinize bazı katılımlar olacağı söyleniyor. Size de böyle bir duyum geldi mi?'' sorusuna karşılık, ''Benim bir bilgim yok, sizin bir bilginiz varsa bana da söyleyin'' karşılığını verdi.

Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakere heyetine bir temsilci verme görüşüyle ilgili bir soru üzerine de, ''Onları, Cumhurbaşkanımızla bir ara görüşeceğiz, o konularda problem olmaz. Karşılıklı iyi niyet içerisinde her şeyi biz hallederiz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler