KKTC'de domuz gribi

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, ''domuz gribi'' ile ilgili gereken önlemlerin alındığını, teşhis ve tedavinin belli olduğunu belirterek, ''Paniğe gerek yok'' dedi.

Yayınlanma: 27.10.2009 - 18:51
Abone Ol google-news

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Lefkoşa'da düzenlediği basın toplantısında, domuz gribi vakalarıyla ilgili bilgi verdi ve basını konuyla ilgili haberlerde daha duyarlı davranmaya çağırdı.

Son günlerde Girne'deki Oğuz Veli Ortaokulu'ndan bir öğrenciye domuz gribi teşhisi konduğunu ve tedavisinin yapıldığını, Lefkoşa'da Şehit Ertuğrul İlkokulu'nda çıkan şüpheli vakayla ilgili numunenin de İstanbul Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildiğini, yarın bunun da sonucunun alınacağını anlatan Kaşif, hafta sonu KKTC'ye 5 bin aşı geleceğini bildirdi.

Aşı sayının 250 bine kadar artırılabileceğini kaydeden Kaşif, aşının ilk olarak sağlık çalışanları ve kalp-akciğer hastaları gibi risk gruplarına uygulanacağını söyledi.

Ahmet Kaşif, ''Paniğe gerek yok. Teşhis belli, tedavi belli. İlaç artı istirahat eşittir iyileşme'' diye konuştu.

Bilgilendirici broşürlerin KKTC genelinde belediyeler de dahil olmak üzere dağıtımına başlandığını ifade eden Kaşif, amaçlarının köylere kadar broşürlerin yayılmasını ve halkın bilgilenmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bakanlık Müsteşarı Dr. Nuri Gökşin de KKTC'ye gelecek aşıların Hıfzısıhha Enstitüsü'ndeki çeşitli kontrollerin tamamlanmasının ardından KKTC'de uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Gökşin aşının sırasıyla vücut direnci düşük kişilere (kanser, akciğer, kalp hastaları), daha sonra yaşlılara ve öğrencilere, en son da vücut direnci nispeten daha yüksek olan 18-60 yaş arası yetişkinlere uygulanacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler