Köln'de Atatürk'ü anma konseri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestası, 10 Kasım'da Köln'de besteci, şef Betin Güneş yönetiminde Atatürk'ü anma konseri verecek. Konserde Güneş’in “Atatürk Yaşıyor” eseri de seslendirilecek.

Yayınlanma: 07.11.2012 - 20:33
Abone Ol google-news

Mustafa Kemal Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da, Almanya'nın Köln kentinde, 'Atatürk'ü Anma Konseri' verecek olan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Adana’da verdiği konserin ardından aynı program, şef ve solistle 4-11 tarihleri arasında Aachen, Bonn ve Köln şehirlerini kapsayan Almanya turnesine çıktı.

Heyecanlı ve gururluyuz

Keman virtüözü Anna Sophie Dauenhauer'in solist olarak katılacağı konserde, Cemal Reşit Rey “Türkiye - Senfonik Rapsodiler”, Beethoven “Keman Konçertosu Op.61” ve Dvorak “9.Senfoni - Yeni Dünyadan” eserlerinin seslendirileceğini belirten Orkestra Müdürü Okan Urşan, "Klasik müziğin anavatanı sayılan Almanya'da vereceğimiz konserde, şef Betin Güneş'in, Atatürk için bestelediği 'Atatürk Yaşıyor' adlı eseri de Adana’daki dünya prömiyerinin ardından ilk kez dinleyicilere sunulacak. Heyecanlı ve gururluyuz, başta gurbetçilerimiz olmak üzere herkesi konserimize bekliyoruz." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler