Komisyonda ‘iktidar ortağı’ tartışması

İçtüzük değişikliği görüşmelerinde CHP’liler, MHP’yi AKP ile birlikte muhalefetin sesini kısmakla suçladı Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 06:38
Abone Ol google-news

TBMM İçtüzük değişiklik teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmelere dün de Anayasa Komisyonu’nda devam etti. Teklifin “kılık kıyafeti düzenleyen ve frak giyme zorunluluğunu ortadan kaldıran” 5. maddesinin görüşmeleri sırasında, CHP ile MHP arasında tartışma yaşandı.

CHP Milletvekili Akın Üstündağ, “MHP’nin iktidarla birlikte hareket ettiğini” söyleyince MHP’li Mehmet Parsak, “Size ne MHP’nin iç işlerinden” tepkisini gösterdi. Üstündağ da “Sizin iç işleriniz muhalefetin sesini kısıyor” görüşünü dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İktidar ortağısınız” deyince MHP’li Oktay Öztürk “Biz iktidar olsak, bunları yapamazsınız” yanıtını verdi. Bunun üzerine Özel, “Siz iktidar olsanız, Allah muhafaza” çıkışını yaptı. Öztürk de “Kendi geçmişinizde neler yaptığınıza bakarsanız. Onayladığınız işlere burada karşı çıkıyorsunuz” dedi. Öztürk’ün sözlerine Özel’den ise şu yanıt geldi: “Biz de sizin geçmişinizde neler söylediğinizi, parti programınızda neler yazdığını gayet iyi biliyoruz.” Komisyon Başkanı Mustafa Şentop’un araya girmesiyle, tartışma sonlandı; yeniden maddelerin görüşmelerine geçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler