Koşaner, 19 Eylül Gaziler Günü için mesaj yayınladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner gazilerin kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarının güç ve ilham kaynağı oluşturduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 17.09.2010 - 07:46
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, Atatürk'e "mareşal" rütbesi ve "gazi" unvanının verilişinin yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ebedi Başkomutan Atatürk'e "mareşal" rütbesi ve "gazi" unvanı verilişinin yıl dönümünde bölünmez bütünlüğün ve ulusal birliğin korunması uğruna girişilen mücadelelerde gazi unvanı alan kahramanları bugün bir kez daha şükran ve minnetle andıklarını belirten Orgeneral Koşaner, "Kahraman gazilerimiz destanlarıyla büyüdüğü ecdadına layık birer evlat olduklarını; gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve kanlarını feda eyleyeceklerini ortaya koyarak göstermişlerdir. Bu üstün hizmetleri ve fedakârlıkları hafızalarımızda daima tazeliğini koruyacak ve yaşatılacaktır" dedi.

"Kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarınız bizlere güç ve ilham kaynağı"

Orgeneral Koşaner mesajına şöyle devam etti:

"Kahraman Gazilerimiz,
Sizler, vazifenin yapılması uğrunda taşıdığınız üniformayı kendi kanınızla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu bir kez daha ortaya koydunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının bu yüce değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiniz. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla bizlere güç ve ilham kaynağı olmaktasınız. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin bir karşılığı veya bedeli olamaz. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle; bizlere bu güzel yurdu emanet eden Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, değerli ailelerine ve yüce ulusumuza saygılar sunuyorum
."  dedi
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler