Kouchner, süreçten umutlu

Fransa'yı ziyaret eden Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Fransız mevkidaşı Kouchner ile yaptığı görüşmede Türk-Ermeni sürecini ele aldı. Kouchner, sürecin yakın gelecekte somut sonuç vermesi umudunu dile getirdi.

Yayınlanma: 08.10.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

Fransa'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmesi öncesi Paris'i ziyaret eden Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Fransız mevkidaşı Bernard Kouchner ile bir araya geldi. Nalbandyan ve Koucher, Karabağ sorununun çözüm çabalarını ve Türk-Ermeni sürecini ele aldı.

Nalbandyan ile Koucher arasında yapılan görüşmede özellikle Karabağ sorunu üzerinde duruldu. Ermenistan Devlet Radyosu'na göre, Nalbandyan, Minsk grubu eş başkanlarından Fransa'nın, Karabağ sürecinde yapıcı katkılarını övdü.

Ermenistan-AB ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede iki bakan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine ilişkin görüş alışverisinde bulundu. Kouchner, sürecin olumlu karşıladığını belirtirken yakın gelecekte somut sonuçları vermesi umudunu da dile getirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler