Köylü hastanelik oldu, valilik gazı savundu!

İmha edilen askeri mühimmattan çıkan gaz köylüleri hastanelik etti, valilik "'insan sağlığına zararlı değil' dedi.

Yayınlanma: 24.05.2012 - 12:43
Abone Ol google-news

Askeri birlikte imha edilen göz yaşartıcı bombalardan çıkan gazın, yakın bir köydeki bazı kişileri hastanelik etmesi üzerine valilikten açıklama geldi.

Yazılı açıklamada, "Tahrip edilen göz yaşartıcı el bombalarının insan sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi yoktur" denildi. Açıklamayla, askeri mühimmatın göz yaşartıcı bomba olduğu da anlaşıldı.

Dün meydana gelen olayda, askeri birlikteki imha işlemi sonrası çıkan gaz, rüzgarın etkisiye çevreye yayılmış ve birliğe yakın Kumyurt köyünün üzerine çökmüştü. Köylüler, gazdan etkilenmemek için ağız ve burularına bez bağlarken, bir süre sonra sağılk şikayetleri başlamış ve köye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmişti. Yaklaşık 10 kişi de Sivas'taki hastanelere kaldırılmıştı.

Sivas Valiliği: "İnsan sağlığına olumsuz etkisi yok"

Sivas'ta dün akşam saatlerinde askeri alanda imha edilen gaz bombaları nedeniyle yakındaki köylülerin etkilenmesi ve bazılarının hastanede tedavi altına alınması üzerine valilik açıklama yaptı. Kullanım süresi geçen 447 adet göz yaşartıcı el bombasının gerekli emniyet tedbirleri alınarak kontrollü şekilde tahrip edildiği belirtilen açıklamada, 8 kişinin tahrip sonucu oluşan gazdan hafif etkilendiği ancak göz yaşartıcı bombaların insan sağlığına olumsuz etkisi bulunmadığı savunuldu.

Sivas-Ankara karayolu 15'inci kilometrede yer alan İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Komando Bölüğü operasyonlardan arta kalan bomba atıklarını ve gaz bombalarını askeri alan içerisinde kalan Söğütlühan mevkiinde imha etti. Havaya yükselen gaz bulutu rüzgarın etkisiyle askeri alanın yakınında bulunan Çöken köyü sakinlerini etkiledi. Köylülerden bazıları hastaneye kaldırılırken, bir gruba da köyde müdahale edildi.

Yaşanan durum üzerine Valilik bugün açıklama yaptı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı envanterinde bulunan ve kullanım süresi geçen 447 adet göz yaşartıcı el bombasının imhasına karar verildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Söz konusu mühimmatın İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından Sivas Asayiş Komando Bölük Komutanlığı atış alanında 23 Mayıs 2012 günü saat 16.30 sıralarında gerekli emniyet tedbirleri alınarak kontrollü şekilde tahrip işlemi gerçekleştirilmiştir. Tahrip işleminin tamamlanmasını müteakip, tahrip işleminin yapıldığı alana yaklaşık 800-1000 metre mesafede bulunan Sivas-Merkez-Çöken köyünde ikamet eden vatandaşlarımızdan 8 kişi tahrip sonucu oluşan gazdan hafif şekilde etkilenmiştir. Tahrip edilen göz yaşartıcı el bombalarının insan sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktır"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler