KPSS'de cumartesi maratonu tamamlandı

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk iki oturumu yapıldı.

Yayınlanma: 07.07.2012 - 15:04
Abone Ol google-news

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların sabah ve öğleden sonraki oturumları 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapıldı.

Adaylara, saat 09.30'da başlayan sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı dil testi isteğe bağlı yanıtlandı. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin cevaplandırılması için 120 dakika, yabancı dil testinin cevaplandırılması için ise 60 dakika süre verildi.

Genel yetenek ve genel kültür testlerinin süresi bittikten sonra soru kitapçıkları ve cevap kağıtları toplandı ve koruma altına alınarak paketlendi. Yabancı dil testi uygulanan salonlarda bu teste geçilirken ara verilmeyerek, bu testin soru kitapçığı/cevap kağıdı poşeti dağıtıldı, cevap kağıdı ile ilgili işlemler bittikten sonra sınavın bu bölümü başlatıldı.
KPSS'nin eğitim bilimleri testi sınavı ise öğleden sonraki oturumda saat 14.30'da başladı.
Sınavda eğitim bilimleri testini cevaplamaları için adaylara 150 dakika süre verilirken, öğretmen olarak atanmak isteyen adayların zorunlu olarak katıldığı sınavda, eğitim psikolojisi, program geliştirme ve öğretim ile rehberlik konularında sorular yöneltildi.

Maraton yarın sona erecek

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Oturumlara bazı adayların son anda yetiştiği görülürken, özellikle anahtar, cüzdan, metal para gibi sınav binasına sokulması yasak olan eşyalar konusunda, polisler ile adaylar arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı.

Adaylar, her iki oturumda da sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra görevliler sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem ve silgi bulunan kutular dağıtıldı.

KPSS sınavı, yarın yapılacak üçüncü ve dördüncü oturumlarla sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler