Kraliçe stada paraşütle atladı!

Kraliçe 2. Elizabeth'in Londra Olimpiyatları'nın resmen açıldığını ilan etmesiyle, iki hafta sürecek dünyanın en büyük spor organizasyonu başlarken gösteride çok ilginç olaylar yaşandı.

Yayınlanma: 28.07.2012 - 09:31
Abone Ol google-news

Açılış töreni görsel bir şölene dönüşürken, koreografi Britanya adasında yaşamı tarihsel bir süreçte alışılmadık bir şekilde sergileme üzerine kuruluydu.

Gösterinin özünde ise, Britanya toplumunun geçirdiği büyük devrimlerin görsel anlatısı yer alıyordu.

Yönetmen Danny Boyle'un tasarladığı ve yönettiği açılış töreninde Tarım Devrimi'nden Sanayi Devrimi'ne geçiş anlatılırken, İngiltere'yi bu yüzyıla taşıyan aralarında Ulusal Sağlık Sistemi, kadın hakları mücadelesinin de bulunduğu değerler betimlendi.

Kraliçe 'paraşütle atladı'

Çelik işçilerinin işledikleri metaller altın olimpiyat halkalarına dönüştürüldükten sonra atletlerin gösteriye katılanların üzerinde asılırken, gösterinin en çarpıcı bölümlerinden birini ise, James Bond serisinin oyuncularından Daniel Craig'in İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le birlikte göründüğü kısa film oluşturdu.

Filmde Craig'e ''İyi Akşamlar Sayın Bond'' diye hitap eden Kraliçe, daha sonra saraydan Bond'la birlikte ayrılıyor ve helikopterle Londra'nın en iyi bilinen sembollerinin üzerinden geçerek kentin doğusundaki Stadyum'a doğru seyrediyor.

Film görüntülerinden yeniden stadyuma geçildiğinde ise, helikopterden James Bond'u ve Kraliçe'yi canlandıran dublörlerin atlayışından sonra Kraliçe alkışlar arasında Stadyum'da Kraliyet locasındaki yerini aldı.

Stadyumun ortasında hastane kurdular!

Açılış gösterisinde ayrıca İngiltere'nin sosyal devlet anlayışının en önemli sacayaklarından Ulusal Sağlık Hizmeti de, aralarında sokak çocuklarına yardım amacıyla faaliyet gösteren Great Ormond Street Hospital'dan gönüllülerin de bulunduğu 1,200 kişinin katılımıyla anıldı.

Gösterinin en sıkı korunan sırlarından biri de, meşalenin yolculuğu oldu. Thames Nehri üzerinde, eski İngiltere Milli Futbol takımı kaptanı David Beckham'ın kullandığı sürat teknesiyle stadyumun bulunduğu kentin doğusuna taşınırken, Olimpiyat ateşinin yakılması ve havai fişek gösterisiyle tören son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler