Kremlin Sözcüsü Peskov'dan Azerbaycan-Türkiye açıklaması

Reuters'ın haberine göre, Rusya'nın 'Azerbaycan'da kurulma potansiyeli olan Türk askeri üssü ile ilgili görüşmeleri yakından takip ettiği' belirtildi.

Yayınlanma: 18.06.2021 - 13:56
Kremlin Sözcüsü Peskov'dan Azerbaycan-Türkiye açıklaması
Abone Ol google-news

Rusya, Türkiye'nin Azerbaycan'da kurma potansiyeli olan askeri üssüyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı.

Kremlin yönetimi, Türkiye'nin bu hamlesi nedeniyle Rusya'nın kendi güvenliğini ve çıkarlarını teminat altına almak için adımlar atmasının gerekebileceğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, geçen yıl Azerbaycan ve Ermenistan'ın çatıştığı Güney Kafkasya'daki ortamı istikrarlaştırmak için Rusya'nın NATO üyesi Türkiye ile yakın iletişimde olduğunu ifade etti.

GÜVENLİĞİMİZİ VE ÇIKARLARIMIZI KORUMAK İÇİN...

Türkiye'nin Azerbaycan'da üs kurması ihtimaline ilişkin Peskov "Sınırlarımız yakınlarında (NATO) ittifak ülkelerinin askeri yapı konuşlandırmasına dikkatle yaklaştığımız bir husus olduğu gibi güvenliğimizi ve çıkarlarımızı korumak için adım atmamızı gerektirebilir" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan salı günü askeri alanda işbirliğini artırmak için Ermenilerin Shushi dediği Şuşa kentinde bir beyanname imzalamıştı. Bu kent geçtiğimiz sene Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalardan sonra Azerbaycan'a bağlanmıştı.

Aliyev Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptıkları basın toplantısında "Ancak en önemlisi Türkiye ve Azerbaycan'ın savunma sanayii alanında ve karşılıklı askeri destek açısından işbirliği yapma konusunda anlaşmış olması" dedi.

"GENİŞLEME OLABİLİR"

Erdoğan'ın Brüksel ve Azerbaycan ziyeretinden Türkiye'ye dönüşünde yaptığı ve dün yer alan haberlerde, Erdoğan'ın Azerbaycan'da askeri bir üs kurulması ihtimalini reddetmediği bilgisi yer alırken Erdoğan, "Burada daha sonra gelişme, genişleme olabilir" dedi.

Güney Kafkasya eski Sovyetler Birliği'nin bir parçası olduğundan Rusya'nın kendi etki alanı içerisinde gördüğünden özel ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmaların ardından Rusya Dağlık Karabağ bölgesine barışı gözetmek için askeri birlik konuşlandırmıştı. Rusya'nın aynı zamanda Azerbaycan'ın sınır komşusu Ermenistan'da da askeri üssü bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler