Kritik görüşmenin süresi dikkat çekti

Başbakan Erdoğan'ın benzer gündemlerle biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 1 saat görüşürken, Leyla Zana ile görüşmesinin 1 saat 40 dakika sürmesi dikkati çekti.

Yayınlanma: 30.06.2012 - 14:20
Abone Ol google-news

Kürt sorununu konuşmak için 6 Haziran'da bir araya gelen Başbakan Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme 1 saat sürmüştü. Görüşme 15.30'da başlamış ve 16.30 dolayında sona ermişti. Görüşmeden sonra açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, "4 parti CHP'nin önerisine evet derse AKP, bu öneriye sıcak bakacak. MHP'nin ikna edilmesi gerekiyor" demişti. AKP Genel Merkezi'ndeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katılmıştı.

Erdoğan-Zana görüşmesi ise yaklaşık saat 15.00'te başlarken 1 saat 40 dakikaya yakın sürdü.

6 Haziran ile 30 Haziran görüşmeleri arasındaki tek benzer yan ise, terörle mücadelenin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı ve açılım politikasının önde gelen isimlerinden Beşir Atalay'ın her iki görüşmede de bulunması oldu.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler