Kübalı doktorlar İstanbul'da: Kansere savaş açtık
Prof. Dr. Lorenzo Angulo Anasagasti, “Kanser aşısının fiyatı ne olacak” sorusuna “Doktor olarak fiyatlara karışamam ama Küba’da bir şişe suya ödediğimiz para ile bir ilaca ödediğimiz para aynı” yanıtını verdi.
Kübalı onkologların ülkelerinde geliştirdikleri kanser tedavileri ve aşıları için Küba’ya gidenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kansere karşı araştırmalarıyla özellikle son yıllarda öne çıkan Küba Onkoloji Enstitüsü ile yapılan işbirliği kapsamında, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Kübalı medikal onkologlar mart ayından itibaren görev almaya başladı. Üç Kübalı doktor, hastane onkoloji konseyinde değerlendirme sürecinde yer alacak. Hastanede, Küba Onkoloji Enstitüsü Merkezi’nin kurulması da planlanıyor. Merkezin kurulmasıyla birlikte, Türk hekimleri Küba’daki kanser araştırmalarına katılacak.
‘Kansere birlikte savaş açtık’
Konuya ilişkin dün Taksim Hilton Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Küba Onkoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lorenzo Angulo Anasagasti, yapılan işbirliği ile kansere savaş açtıklarını belirterek “Küba’da çok önemli biyoteknolojiye sahibiz. Yeni inovatif ürünler elde etmiş durumdayız. Hem yüksek teknolojiye hem de buna hizmet eden insan gücüne sahibiz. Bu sayede doğru ürünleri, doğru şekilde kullanacak doktorlar Küba’da olduğu gibi artık İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde kanserli hastalar için görev başında” dedi. Anasagasti, Küba’daki akciğer kanseri aşılarının Türkiye fiyatlarının ne olacağına ilişkin bir soruya “Doktor olarak fiyatlara karışamam ancak şunu söyleyebilirim ki bir şişe suya ödediğimiz para ile bir ilaca ödediğimiz para aynı” yanıtını verdi. Küba’daki akciğer kanseri aşısına ilişkin Anasagasti “Özellikle akciğer kanserinde, tümörün bir tipine etkisi olan aşı var. Bu aşı bazen yalnız kullanılıyor, bazen de başka ilaçlarla birlikte... İlerlemiş aşamadaki hastalarda iyi sonuçlar elde ettik. Astım, şeker hastalığı gibi kronik hasta haline geldi. Bu ürünün artık koruyucu tedavide dahi kullanılabileceğine dair sonuçlar elde edildi” değerlendirmesini yaptı.
Enstitü kurulacak
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise mart ayı itibarıyla 2 bine yakın hastanın başvuru yaptığını ve 200’ünün muayene edildiğini belirtti. Okan, “Asya’dan, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan hastalar da geliyor. Kübalı doktorların hastanemizdeki ilk hastası Romanya’dandı” dedi
‘Deri kanserinde önemli gelişmeler var’ Özellikle cilt kanseri konusunda önemli yeni tedavi çalışmaları var diyen Dr. Alper Demirarslan şöyle konuştu: |
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 350 bin 757 kez 'yazı-tura' atıldı... Sonuç şaşırttı!