Kulaklarınızın pasını silecek bir konser

İstanbul'un çok sesli etkinlik merkezi The Hall, The Hall Live kapsamında Yamaha ve Myspace Türkiye işbirliği ile unutulmayacak bir etkinliğe imza atıyor. Yamaha All Stars Band Vol.1 ile kulaklarınızın pasını silecek bir konser sizi bekliyor.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 18:43
Abone Ol google-news

Yamaha All Stars Band Vol.1 ile kulaklarınızın pasını silecek bir konser! The Hall, Myspace Türkiye ve Yamaha işbirliği ile Amerika’nın ünlü caz topluluğu Rhythm & Brass’ın yıldızı, geleceğin Miles Davis’i olarak tanınan Rex Richardson ile Okan Ersan, Levent Altındağ, Volkan Öktem, Eylem Pelit ve Çağrı Sertel 27 Kasım Perşembe akşamı saat 22.00’da
The Hall ‘Da!

 

Rex Richardson

Rex Richardson son zamanların en ünlü trompetçileri arasında gösterilir. Richardson müzik kariyeri  boyunca Benny Carter, Ray Charles, Aretha Franklin, Gerald Wilson, Kurt Elling ve bunun gibi sayısız caz sanatçısıyla çalıştı. Richardson aynı zamanda son dönemlerin caz efsanesi olarak bilinen Joe Henderson’s Ouintet ve Sextet ile beraber  Japonya ve Amerika turnelerini gerçekleştirdi.  Son yıllarda Richardson jaz ve klasik solo alanında adından sıkça bahsettirmeye başladı. All Stars Big Band, Jazz Orchestra The Sydney, The Orchestra Academic Baskent, The Melbourne New Orchestra, The Royal Northern College of Music gibi dünyanın en önemli orkestralarında konuk sanatçı olarak ismini duyurdu.

Rex Richardson 1995 ten beri kayıtlarını ve performanslarını Amerika’nın  en önemli caz topluluklarından biri olan  Rhythm & Brass ile beraber dünya turnesinde gerçekleştiriyor.   Richardson bir yandan eşsiz turneleriyle ve kayıtlarıyla dünyaya müziğini duyururken diğer yandan Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde trompet ve caz trompet profesörü olarak akademik kariyerine devam ediyor.
 

Okan Ersan

1972 de Kıbrıs’ta doğdu.Küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı.Üniversite yıllarına gelene kadar sayısız albüme çaldı ve konserlere katıldı. İstanbul Marmara Üniversitesi Müzik Akademisinden 1994 de mezun oldu. Üniversite yaşamından hemen sonra bir süre İngiltereye yerleşen Ersan, orada Della Rose Big Band/Jazz kurslarına katıldı ve daha sonra tarzını Jazz-Rock (Fusion) olarak seçti. İngiltere’de yaşadığı süre içinde “EC1 Music Project” de Jazz Gitar, Armoni ve Eşlik dersleri verdi. 2003 yılında ünlü İngiliz dergisi “Guitarist Magazine” tarafından o yılın en iyi 2.gitaristi seçildi ve Birmingham’a davet edilerek adından sıkca söz ettirdi. Bu yıl içinde ise Guest Gitarist olarak davet edildiği Kansas City Jazz Festival de sahneyi ünlü Grammy ödüllü Billy Paul ile paylaşarak kendi bestelerini çaldı ve adını Amerika’ya taşıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler