Kültürlerarası diyalog

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek 28. İstanbul Kitap Fuarı bugün başlıyor. Yerli ve yabancı 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda yaklaşık 300 söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye ve çocuk etkinliği düzenlenecek. Bu yılki fuarın onur yazarı, şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan; ana teması ise "Kültürlerarası Diyalogda Çevir" Fuara giriş ücreti 5 TL, öğrenci, öğretmen ve emekliler ise ücretsiz giriş hakkına sahip.

Kültürlerarası diyalog
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.10.2009 - 09:56

Bu yılki önemli bir yenilik Uluslararası Salon’. 27 ülkeden yayıncılar, editörler ve yayıncılar birliği temsilcilerinin yer alacağı bu salon, fuarın ilk dört günü açık kalacak. Uluslararası Salona bu sene ilk kez Fransız, Finlandiyalı, İspanyol, Hollandalı, Romen, İsveçli, İsviçreli ve İtalyan Kültür Merkezleri ortak bir standla katılırken, salonun diğer katılımcıları Almanya, ABD, Venezüella Bolivar Cumhuriyeti, Yunanistan, Romanya ve Fransadan yayıncılar ve editörlerden oluşuyor. Bağımsız bir edebiyat topluluğu olanLiterature Across Frontiers(Sınırları Aşan Yazın) ise on üç ülkeyi temsilen fuara katılıyor.

 

Doğan Hızlan kitaplığı

Uluslararası salon içinde bulunan forum alanı, dört gün boyunca çok sayıda yazarı ağırlayacak ve sektörel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Salon içinde ayrıca çevirmenlerin bir arada olacağı çeşitli çeviri etkinliklerinin düzenleneceği bir buluşma noktası olarak birÇeviri Merkezide bulunacak.

Fuarın bu yılki yeniliklerinden biri olan Doğan Hızlan Kitaplığı, yarın 12.30da düzenlenecek bir törenle kapılarını açıyor. 14.000 kitaptan oluşan koleksiyonun büyük kısmı Doğan Hızlanın; diğer kısmı ise TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Çetinkaya Apatayın bağışı. Okuma Salonu ve Heybeliada Salonu olmak üzere iki ayrı bölümden meydana gelen kitaplık, fuardan sonra da akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenci gruplarına açık olacak.

 

Yabancı katılımcılar

Fuar, yurtdışından çok sayıda yazar, şair, eleştirmen ve çevirmeni de ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiyede uzun zaman çok satanlar listesinde yer alan kitapların yazarı Adam Fawer, Fransada yaşayan yazar Olivier Rolin, Türkiye üzerine yaptığı araştırmalar ve haberleriyle tanınan gazeteci-yazar Marc Semo bugün okurlarıyla buluşacak yazarlar arasında. Mısırda kadın hareketiyle ilgili önemli çalışmalar yapan Naw-al El Saadawi, Latin Amerika üzerine incelemeleriyle tanınan yazar Richard Gott ve Hollandalı yazar Geert Mark ise okurlarıyla yarın buluşacak. ABDli yazarlar Ann Chamberlin ve Richard Price önümüzdeki cumartesi okurlarıyla bir söyleşide buluşacak. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında Türkiyede bulunan Carme Riera ve Bernardo Atxaga (İspanya), Valter Hugo Mae, Ingo Schulze (Almanya), Olga Tokarczuk, Frank Westerman, Norman Manea ve Dan Lungu (Romanya) da fuarın diğer konukları arasında. Fuarda, ayrıca, aralarında Avrupa Çevirmenler Birlikleri Federasyonu Başkanı Martin de Haan, Maureen Freely, Hanneke van der Heijden, Ingrid Iren ve Rafael Carpintero da bulunan birçok yabancı çevirmen de olacak. Ayrıca, fuarın açılışına Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Herman P. Sprujit de katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler