Kumlu: Siyasi partiler el ele vermeli

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yoğun bir gerilim atmosferi içinde yaşanan referandum sürecinin geride bırakıldığını belirterek, bundan sonra siyasi partilerin tüm kırgınlıkları geride bırakarak, demokrasinin daha da geliştirilmesi için el ele vermesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 09:31
Abone Ol google-news

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Türkiye'de yoğun bir gerilim atmosferi içinde yaşanan referandum sürecinin nihayet geride bırakıldığını belirten Kumlu, "Sandığa yansıyan halk iradesine toplumun tüm kesimlerinin saygı duyma zorunluluğu demokrasi kültürünün bir gereğidir. Siyasi partiler ve Türkiye'de yaşayan her bir birey, bugünden itibaren toplumda kutuplaşmalara zemin hazırlayan her konunun, uzlaşma kültürünün öne çıkartılarak çözümlenmesine katkı görevi ile karşı karşıyadır. Beklentimiz, referandum kampanyası yürüten siyasi partilerin tüm kırgınlıkları geride bırakarak ülkemiz demokrasisinin daha da geliştirilmesi için el ele vermesi; kendilerini 'evet', 'hayır' ve 'boykot' kutuplaşması içinde bulanların, Türkiye'nin yüksek menfaatleri için kucaklaşmasıdır" dedi.
 

"Demokratikleşme toplumun vazgeçilmez bir ihtiyacı"

Demokratikleşmenin toplumun vazgeçilmez bir ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kumlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Hiç kuşkusuz Anayasa'nın demokratikleşmesi bu ihtiyacın mihenk taşını oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki Türk-İş, yıllardan beri 12 Eylül Anayasası'nın bir bütün olarak ele alınarak değiştirilmesi gerektiğini savunmuş, kimi zaman da diğer emek ve meslek örgütleriyle birlikte bu talebini dile getirmiştir. Referandumda kabul edilen Anayasa değişiklik maddelerinin, toplumun demokratikleşme ihtiyacını karşılamaya yeterli olmadığı herkes tarafından kabul edilmektedir. Türk-İş, Türkiye demokratik bir Anayasaya kavuşuncaya kadar bu konudaki uyarı ve önerilerini sürdürecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler