Kürt kökenli 9 dernek 'açılımı' değerlendirdi

Malatya'da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ''terör örgütü ve yandaşlarını muhatap almayan her türlü iyi niyetli girişim ve açılımın yanında olduklarını'' açıkladı.

Yayınlanma: 14.09.2009 - 13:27
Abone Ol google-news

Malatya'da faaliyet gösteren ve kendilerini ''Kürt kökenli'' olarak nitelendiren 9 derneğin temsilcileri, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya geldi.

Dernekler adına açıklama yapan Avukat Hanifi Kartal, terör örgütünü muhatap almayan her türlü iyi niyetli girişimin yanında olacaklarını ifade etti. Kartal, şöyle konuştu:
''Hiçbir siyasi parti Kürtlerin, Türkmenlerin, Sünnilerin, Alevilerin ya da milletin herhangi bir unsurunun temsilcisi olamaz. Hele hele bir terör örgütünün ve liderinin Kürtlerin temsilcisi gibi takdimi en hafif tabiriyle Kürtlere ve bütün milletimize hakarettir.

Türkiye'nin devlet uygulaması olarak, ortak kültür ve medeniyetimizin unsurları olan Kürtçe'yi, Zazaca'yı, Çerkezce'yi, Azerice'yi ya da herhangi bir şivenin yasaklanması asla kabul edilemez. Kültürümüzün unsurlarını yasaklamak bir yana, bunları korumak ve geliştirmek devletin görevi olmalıdır.''


"Terör örgütü ile ilişkilerde barış sözcüğü olmaz"

Devlet ile terör örgütü ilişkilerinde barış sözcüğünün kullanılamayacağına işaret eden Kartal, şöyle devam etti:
''Asırlarca İslam coğrafyasına ve mazlum milletlere kan kusturan Haçlı bakiyesi ülkeler, tek devlet, tek millet olma yolunda ilerlerken işgal altındaki Müslüman halkların tek umudu olan Türkiye'yi bölmeye çalışmak vatana da İslam alemine de ihanettir. Devlet, terör örgütü ile barış sözcüğünü kullanamaz. Zira barış sözcüğü meşru güçler arasında söz konusudur. Terör örgütünü ve yandaşlarını muhatap almayan her türlü iyi niyetli girişimin ve açılımın yanında olacağımızı ve buna katkı sağlayacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler