Laboratuvar bebeği yolda

ABD’nin New Bilim insanları fareden yapay embriyo üretmeyi başardı.

Laboratuvar bebeği yolda
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.03.2017 - 19:31

Cambridge Üniversitesi’nden uzmanlar, farelerden alınan kök hücreyle dünyada ilk kez “yapay embriyo” üretti. Bilim insanları iki tip kök hücre ve üç boyutlu yapı iskelesi (skafold) adı verilen, hücre ve doku oluşumunu desteklemek için çatı vazifesi gören biyolojik materyal kullanarak, doğal bir fare embriyosunu çok benzeyen bir yapı oluşturdular.

Daha önceki denemelerde çok başarılı sonuçlar alınamamıştı, çünkü embriyo gelişimi için farklı hücrelerin birbiriyle koordine olması gerekiyor. BBC Türkçe’deki habere göre araştırmacılar, çalışmalarının kısırlık tedavilerine yardımcı olmasını umuyor. Çalışma, embriyoların erken dönemlerinde nasıl geliştiğine dair yararlı ipuçları da sunabilir. Ancak Britanya’da insan embriyoları üzerinde deney yapmak sıkı kurallara bağlı ve 14 günden büyük embriyolar üzerinde çalışmak yasak.

Ekip, yapay embriyolarını embriyonik kök hücre ve plasentayı oluşturan ekstra embriyonik trofoblast kök hücre kullanarak oluşturdu. Araştırmacılar, bunun için üçüncü tür bir kök hücre gerekeceğinden yapay embriyonun olasılıkla sağlıklı bir fetüse dönüşmeyeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler