Lieberman IŞİD gibi: Arapların kafası kesilmeli

İsrail’de seçime bir hafta kala hükümet iyice şahinleşti. Dışişleri Bakanı Yahudi devletine muhalif Araplar için “Baltayla kafaları kesilmeli” dedi

Yayınlanma: 10.03.2015 - 00:04
Abone Ol google-news

İsrail’de şahin kanadın meşhur ismi Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Tel Aviv’e muhalif olan İsrailli Arapların kafalarının kesilmesi gerektiğini söyledi. Lideri olduğu Evimiz İsrail Partisinin seçim mitinginde konuşan Lieberman, “Yanımızda duranlar her şeyi elde edecek ama bize karşı olanların kafasını baltayla kesmek lazım, yoksa burada hayatta kalamayız” dedi. İsrail’in Bağımsızlık Günü olarak kutladığı Nakba gününde kara bayraklarla yas tutan vatandaşları Filistin lideri Mahmud Abbas’a bağışlamak istediğini söyleyen bakan, bazı Arap ülkelerinde İsrail’in değil IŞİD, Nusra, Hizbullah ve Hamas’ın gerçek tehdit olarak görüldüğünü savunarak, akıllı davranıp anı yakalamaları gerektiğini belirtti.

İsrail’de 11 partinin katılacağı 17 Mart’ta yapılacak parlamento seçimlerinde, İşçi Partisi lideri İzak Herzog liderliğindeki solcu Siyonist Blok ile Başbakan Benyamin Netanyahu’nun Likud partisinin en fazla oyu alması bekleniyor.

 

‘İngilizce konuşan darbeciler’

Solcular ve Arapların sandığa gitmesini isteyen “güçlerin ittifakını” suçlayan Netanyahu’ya Savunma Bakanı Moşe Yaalon da katıldı. Yaalon, “Sol kanadı ve Arap seçmenleri cesaretlendirmek için eşi görülmemiş bir kampanya düzenleniyor, bunu da İngilizce konuşanlar yapıyor. Burada dışardan, artık Netanyahu’yu görmek istemeyen gruplardan ve Avrupa’dan gelen parayla finanse edilen sivil toplum kuruluşları var” diye konuştu.

 

‘Araplarla Yahudiler mazlum birliği kurmalı’

İsrail’de seçim kampanyalarına yeni bir soluk getiren Birleşik Arap Listesi’nin lideri Ayman Odeh, aksanlı ama akıcı İbranice konuşuyor. Ülkedeki gelir uçurumuna dikkat çeken 40 yaşındaki Arap avukat, Yahudi devleti olarak tanımlanan İsrail’in “ezilenlere karşı kodamanların devleti” olduğunu, Araplar ve Yahudilerin “mazlumlar birliği” kurması gerektiğini savunuyor. Bir TV tartışmasında kendisini kışkırtmak için “Arap siyasilerin teröristleri temsil ettiği ve İsrail’i içerden yok etmeye çalıştıklarını” söyleyen Lieberman’a, Odeh, gülümseyerek oy oranlarını onun Evimiz İsrail partisinden fazla olduğunu hatırlatmakla yetindi. Sosyalist, milliyetçi, muhafazakar geleneklerden gelen 4 Arap partisinin tek çatı altında toplanma kararı almasıyla kurulan Birleşik Liste, anketlere göre 120 üyeli Knesset’te 13 vekil sokup 3. büyük grup olabilir.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler