Liselerde ‘Risale-i Nur’ konferansları

Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle İzmir’deki liselerde konferanslar düzenleyen Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği’nin konferanslarda, Risale-i Nur’dan övgüyle bahsedip, öğrencilere önerdiği belirtildi

Yayınlanma: 11.11.2016 - 20:21
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuyu TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili İzmir’deki öğretmen ve velilerden çok sayıda şikâyet aldığını belirten Sertel, hükümetin darbe girişiminin ardından FETÖ’yle ilgili öğretmen öğrenci demeden temizlik yaptığını anımsatarak “Risale-i Nur kitabını başucu kitabı olarak tanıtan, haftalık sohbet toplantılarıyla liseli gençleri kendi içlerine çeken, okul çıkışlarında çocukların adeta önlerini keserek onlara çeşitli dini sorular yönelten, kişilerin Allah inancını sorgulayan ve namaza davet eden yapılarıyla Fethullah Gülen cemaatinin alt kolu imajı çizen bu derneğe göz yumuyor.

Bakanlıktan ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nden aldıkları özel izinle dernek adı altındaki bu cemaat yapılanması okullarımızda cirit atıyor. Fethullah Gülen cemaatine yıllarca göz yumarak ülkemizi darbenin eşiğine getiren hükümet yetkilileri, anlaşılan o ki akıllanmamışlar. Sütten ağızları yanmamış olacak ki başka oluşumlara göz yummaya devam ediyorlar. Okullarımıza bilimin dışında, akılcı, çağdaş öğretmenlerin dışında hangi adla olursa olsun, kimsenin girmesine izin verilmemelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler