Liseli kızlardan 'sessiz eylem'

Sıvas Kız Meslek Lisesi öğrencileri, okuldaki derslik sayısının azlığı nedeniyle eğitimlerinin akşam saatine kadar sürmesine Valilik önünde yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

Yayınlanma: 09.10.2009 - 10:56
Abone Ol google-news

Ellerinde taşıdıkları ''Karanlıkta Eğitime Hayır'' ve ''Biz Ek Bina İstiyoruz'' yazılı dövizlerle Akdeğirmen Mahallesi'ndeki okullarından Valilik binası önüne kadar yürüyen yaklaşık 25 kız öğrenci, burada 5 dakika süren sessiz bir eylem yaptı.

Okullarındaki derslik sayısı azlığı nedeniyle eğitimlerinin akşam saat 20.00'a kadar sürmesine tepki gösteren ve yetkililerden bu konuda çözüm isteyen kız öğrenciler, daha sonra polis ekiplerinin uyarısıyla Valilik önünden olaysız bir şekilde dağıldı.

Öğrenciler, seslerini duyurmak için dün Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde kısa süreli ''sessiz eylem'' yaptıklarını söyledi.

Öğrenci velileri de dün akşam saatlerinde okul önünde duruma tepki göstererek yetkililerden bu konuya bir an önce çözüm bulmasını istemişlerdi.

Sıvas Kız Meslek Lisesi'nde toplam 2 bin 100 öğrencinin kayıtlı olduğunu bildiren yetkililer, okuldaki derslik sayısı azlığı nedeniyle öğrencilerin bir bölümünün eğitimini ''sabahçı'', bir bölümünün ise ''öğlenci'' olarak sürdürdüğünü kaydettiler.

Yetkililer, okulun ana binasında 18, diğer binasında ise 20 derslik bulunduğunu, bu sayının tekli eğitime yetmediğini, bu nedenle okulda sabah ve öğlen 2 ayrı grup halinde öğrencilere eğitim verildiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler