Lodos uyarısı

Batı bölgelerinde dün fırtına şeklinde esen lodosun bugün şiddetini azaltması, ancak yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinde şiddetini tekrar artırması bekleniyor. Yetkililer ve yurttaşlar olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin batı bölgeleri dün yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Son 24 saatte İzmir'de 52, Manisa'da 47, Antalya'da 42, Isparta'da da 16 kilogram yağış kaydedilirken, rüzgar güneybatı yönlerden (lodos) Isparta'da saatte 100 kilometre, Muğla'da 90 kilometre, Denizli'de 75 kilometre hızla fırtına şeklinde esti.

Yağışlı havanın bugün ve yarın da Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Gaziantep çevrelerinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Yağışların bugün Akdeniz'de bölge geneli ile Muğla ve Denizli çevrelerinde, yarın da Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Sakarya), Ege ve Akdeniz Bölgeleri ile Ankara, Konya, Eskişehir, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Batı bölgelerde dün fırtına şeklinde esen lodosun bugün şiddetini azaltacağı, ancak yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Konya ve Eskişehir) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde şiddetini tekrar artırarak saatte 70-80 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bildirildi.

Akdeniz Bölgesinde bugün beklenen kuvvetli yağışlar ile yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Konya, Eskişehir) ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu) beklenen lodos fırtınasıyla birlikte görülecek kuvvetli yağışların oluşturacağı, başta soba zehirlenmeleri olmak üzere, çatı uçması, sel, taşkın, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşlarla ilgililerin tedbirli olmaları istendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon