LYS başvuruları 1 Nisan’da başlıyor

2016 LYS’ye başvuruları yarın başlıyor. Başvurular 14 Nisan'da sona erecek. Adaylar her sınav için 35 TL ödeyecekler.

Yayınlanma: 31.03.2016 - 18:04
Abone Ol google-news

LYS’ye girme hakkı kazanan adaylar, 1-14 Nisan arasında başvurularını yapabilecek. Başvuru merkezinden 14 Nisan mesai saati bitimine; ÖSYM’nin internet sayfasından ise saat 23.59’a kadar başvurular alınacak.Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapan adaylar, 3 TL başvuru hizmeti ücreti ödeyecek.

Girilecek her bir LYS için sınav ücreti 35 TL olarak açıklandı. Adaylar, ÖSYM’nin belirttiği bankaların yanı sıra sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi kartı/banka kartı ile de gerçekleştirebilecek. Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek değişiklikler nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların LYS’lerin tamamında sınava girmeleri yararlarına olacak.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeyecekler için 15 Nisan saat 23.59’da sona erecek. Ücret ödeme için son gün 15 Nisan ve başvuru süresi uzatılmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler