M23 isyancıları kenti ele geçirdi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusunda ordu ile silahlı çatışmaya giren M23 hareketinin, Bukavu kentini ele geçirdiği duyuruldu.

Yayınlanma: 22.11.2012 - 15:27
Abone Ol google-news

M23 isyancılarının, DKC'nin başkenti Kinşasa'ya yaklaştıkları ve şimdiki hedeflerinin Devlet Başkanı Joseph Kabila hükümetini devirmek olduğu belirtildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) 100 binden fazla kişinin çıkan çatışmalarda yer değiştirmek zorunda kaldığını ve bunlardan en az yarısının çocuklardan oluştuğunu kaydetti.

İsyancılar dün, Goma kentine 20 kilometre uzaklıktaki Sake bölgesini ele geçirdiklerini açıklamıştı.

BM, çarşamba günü yayımladığı raporda, Uganda ve Ruanda hükümetlerini M23 hareketine silah ve mühimmat desteği vermekle suçlamış, ancak ülkeler suçlamaları kabul etmemişti.
Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı da cumartesi günü DKC meselesini görüşmek için Uganda'nın başkenti Kampala'da olağanüstü zirve düzenleneceğini duyurmuştu.

Kongo'da Nisan ayında ayaklanan eski askerlerden oluşan M23 hareketi, ayaklanmalarına gerekçe olarak, ''Hükümetin 23 Mart 2009'da Halk Savunması İçin Ulusal Kongre (CNDP) adlı isyancı grupla imzaladığı barış anlaşmasına uymamasını'' gösteriyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler