Maden patronlarının gözü şimdi de zeytinliklerde
Maden patronları, zeytinlik yasasının değiştirilmesini istedi.
Madencilik sektörü temsilcileri geçen hafta içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na giderek Bakan Yardımcısı Mithat Cansız ile görüştü. Ziyarete, Agrega Üreticileri Birliği (AGÜB) Başkanı Şevket Koruç, Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk ile Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu katıldı. Görüşmede ayrıca Maden İşleri Genel Müdür Vekili Yinal Yağan, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Mere, Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Dairesi Başkanı Ahmet Çelik de yer aldı.
Teşebbüs edilmişti
Ziyarette, orman bedelleri, ihalelik sahalar, mermer artıkları, taşocakları gibi konular ele alındı.
Görüşmede, sektör temsilcilerinin en dikkat çeken taleplerinden birisi de zeytinliklerle ilgili oldu. Sektör temsilcileri bir kez daha zeytinlikleri koruyan zeytin yasasının değiştirilmesini istedi. Hükümet daha önce de zeytin yasasında değişiklik öngören yasa değişikliğini Meclis’e getirmiş ancak tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı. Hükümetin sektörün talebi karşısında nasıl bir tutum izleyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
‘Ormanlar da sorun’
Sektör temsilcileri ayrıca krom madenciliğindeki tıkanma, fiyat baskısı, ocaklarda üretimin durması, finansa ulaşılamaması gibi sorunları da dile getirdi.
Türkiye Madenciler Derneği’nden verilen bilgiye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, kromda dalgalanmaların yıllardır çok fazla olduğunu, bu konuda devletin de içinde olacağı radikal bir çözüm düşündüklerini ancak her şeyi birden yapmanın da mümkün olmadığını dile getirdi. Dernek, bakanlığın Hazine’den orman bütçesine 300-500 milyon TL aktarmaya ve sektörün yükünü azaltmaya sıcak baktığına da dikkat çekti.
Bu arada geçen günlerde Orman Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret eden sektör temsilcileri, orman izinlerinin bürokrasisinin çok uzun sürdüğüne işaret ederek, çözüm bulunmasını isted
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!