'Madonna Erdoğan'ı Arena'da salladı'

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, "Arena'yı kimse dolduramaz, diyordu, Madonna Arena'da Erdoğan'ı salladı, biz de iddia ediyoruz Diyarbakır Nevruzu'nda milyonları topluyoruz. Hiçbir zaman bu rekorumuzu kıramayacak" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 10:02
Abone Ol google-news

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AKP Hükümeti'ne 10. Yıl Karnesi verdiğini belirterek, karneyi açıkladı. Kaplan, şöyle dedi:
"Bugün öğrenciler karnelerini alıyorlar. BDP olarak hükümete 10. Yıl Karnesini veriyoruz. Sınıfta çakan tembel bir öğrenci üstelik de ustalık döneminde bu karneyi alıyor. Aslında 10 üzerinden not verdik, çok da cömert davrandık. İnsan hakları, işkence, kötü muamele, demokrasi, adalet, AB'ye üyelik, vergi adaleti buraya kadar 0. Hakkını yememek lazım ihale, talan, soygun, satma, kiralama, özelleştirme de, ekonomi konularında 10 üzeriden 10. Ayrımcılık konusunda 10 üzerinden 10, dış politikada 0, suni gündem yaratmada pekiyi, yıldızlı pekiyi. Yakında çok sıkıştığı bir anda Başbakan kendini mehdi ilan edebilir."

'Özel yetkili mahkemeler Hitler'in mahkemeleri gibi çalışmaya başladı'

AKP'nin P Planı olduğunu iddia eden Kaplan, şöyle dedi: "AKP'nin P Planı'ndan bahsedeceğim. Çıraklık planları var, kalfalık planları var, ustalık planlarında da 'P' harfine geldi. Kendisine muhalif olanları terörle mücadele adı altında çıkardığı kanunlarla terörist ilan etmek. Türkiye şu an fermanlarla yönetiliyor. Büyük şef ne buyurmuşsa Türkiye'de hukuk da odur, kanun da odur. AKP 12 Eylül darbesinin resmi uzantısıdır. Kenan Evren'in yerini almıştır. AKP'nin çıkardığı TCK, CMK, özel yetkili mahkemeler Hitlerin mahkemeleri gibi çalışmaya başladı. P planının içinde ayrıştırma var. Toplumu Türk Kürt, Alevi Sünni, sağcı solcu, laik antilaik, zengin ve fakir kamplara bölme projesi planı olarak uygulanıyor.
P Planının diğer bölümü fetvalardır. P planı gizlidir. Uluslar arası bir plandır. Temelinde kar hırsı, fazla para kazanma vardır. P Planının son kodlarıyla cihad, katliam ve fetih kavramlarında gizlidir."


'Camiden mi getirdiniz Cumhurbaşkanı'nı'

Başbakan'ın, "partili cumhurbaşkanı" şeklindeki sözüne de Kaplan, "Bu son açıklamalara bakarsanız yok cumhurbaşkanı partili olsun, camiden mi getirdiniz Cumhurbaşkanı'nı, Meclis Başkanı'nı nereden getirdiniz, AKP rozeti takmıyor muydu? Yani AKP rozetini çıkarıp smokin giyince tarafsız mı oldu? Fiilen AKP'liler. Yani ne değişti. Ha Gül ha Çiçek ha Erdoğan, aynı tas aynı hamam" dedi.

'Madonna Erdoğan'ı Arena'da salladı'

"Kötü bir sürpriz, Madonna Erdoğan'ı Arena'da salladı" diyen Kaplan, "Arenayı kimse dolduramaz, diyordu Madonna Arena'da Erdoğan'ı salladı, biz de iddia ediyoruz Diyarbakır Nevruzu'nda milyonları topluyoruz. Hiçbir zaman bu rekorumuzu kıramayacak" dedi. Özel yetkili mahkemeler konusunda da Kaplan, "Özel yetkili mahkemeleri Recep Tayyip Erdoğan'ın en güçlü silahıdır asla bunu kaldırmaz. Burada iddia giriyorum. Özel yetkili mahkemeler olmazsa iktidarını koruyamaz" dedi.

"Başbakan'da özel yetkili mahkemelerden şikayet ediyordu, ne diyorsunuz?" sorusuna da Kaplan, "Eğer şikayet ediyorsa yetkilerin az olduğundandır, çok olduğundan değil" diye yanıt verdi. "CHP randevu talep etti mi?" sorusuna da Kaplan, "Genel Merkezimize resmi bir talep geldiğin de gerekli açıklama yapılacaktır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler