Madrid Barosu'ndan Ümit Kocasakal'a ödül

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, 'adelet için gösterdiği yoğun çabalar' sebebiyle İspanya Madrid Barosu tarafından ödüle layık görüldü.

Yayınlanma: 26.04.2014 - 16:49
Abone Ol google-news

Dün Madrid'de düzenlenen Uluslararası Kongre'de konuşma yapan Kocasakal, kongrenin ardından Madrid Adalet Sarayı'nda düzenlenen törende onur ödülü aldı. Konuşmasını Fransızca olarak yapan Kocasakal, "Bu ödülü kendi adıma değil, ülkem, adelet için savasan tüm meslektaşlarım ve İstanbul Barosu adına kabul ediyorum" dedi.
    
Ödül aldığına sevindiği kadar üzüldüğünü de belirten Kocasakal, "Ülkemde hapis cezası istemiyle yargılanırken yabancı bir ülkenin bana adalet adına onur ödülü vermesi içler acısı bir durum" diye konuştu.

Kocasakal, çeşitli ülkelerin baro temsilcilerinin katıldığı tören sonrası verdiği röportajda, son dönemde Türkiye'de adaletin işleyişi hakkında nasıl tepkiler aldığı yönündeki bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Çok fazla eleştiri alıyoruz tabi. Ama yargı dönemimizde olsun her zaman bizi desteklediler.Yanlış anlaşılmasın, Avrupa'da da dünyanın başka ülkelerinde de savunma ve avukatlar sorunlar yaşıyor. Ama Türkiye'de durum maalesef çok daha vahim. Şu anda Türkiye'de mevkii ne olursa olsun kimsenin hukuk güvencesi kalmamıştır. Düşünebiliyor musunuz adliye sarayından avukatları joplarla, sürükleyerek çıkardılar? Çaglayan Adliyesi'nde yaşananları biliyorsunuz. Buraya getirdim o görüntüleri izlettirdim, dehşet içinde kaldılar."



İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, 'adelet için gösterdiği yoğun çabalar' sebebiyle İspanya Madrid Barosu tarafından ödüle layık görüldü.

MİT yasasıyla ilgili kaygılarını belirten Kocasakal; "MİT yasası sizin birilerine açık bir şekilde kanunla suç işleme hakkı vermeniz anlamına gelmektedir" dedi.



Çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon