"Mali krizden çıkmayı başaracağız"

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkenin içinde bulunduğu mali krizden çıkmayı başaracağını söyledi.

Yayınlanma: 30.03.2011 - 11:37
Abone Ol google-news

Papandreu, Sosyalist ve Demokratlar Avrupa Parlamentosu milletvekilleri toplantısında yaptığı konuşmada Yunanistan ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Papandreu, krizden başarıyla çıkılacağına dair inancını dile getirirken, Yunanistan'ın yeni destek mekanizmasına başvurmasına gerek kalmayacağını da vurguladı. Papandreu, hedefin, ''ülkenin kendi ayakları üzerinde durabileceğinin gösterilmesi olduğunu'' belirtti ve bu yönde gösterilen çabalara bankaların da katkıda bulunması gerektiğine işaret etti.

Öte yandan, Yunan ''Vima'' Radyosu'na konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos ise, ekonomi alanındaki gelişmelere değindi ve ''Gerçek bir savaş veriyoruz'' dedi. Venizelos, piyasalardaki durgunluğun aşılması için gösterilen çabalara herkesin katılması, ortamın radikal biçimde değişmesi gerektiğini belirtti.

Libya'ya askeri harekat ve bunun ekonomik boyutu konusuna da değinen Savunma Bakanı, Yunanistan'a ayda 6,5 milyon avroya mal olan katılımın, diğer ülkeler ile kıyaslandığında çok küçük bir meblağ olduğunu söyledi. Venizelos, ''ülkenin katılımının ne derecede gerekli olduğu'' yönündeki soruya ise, ''Ülke uluslararası düzeyde ne kadar güçsüzleşirdi, diğer komşu ülkelerin rolü ise ne derece büyürdü düşünün'' yanıtını verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler