Mali polis baskında kasayı patlattı
İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’yle ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine birliğin Bakırköy’deki merkezinde arama yapan mali polis, ‘birlik yetkilileri kendilerini yok dedirtince’ binadaki kasayı patlatarak belgelere el koymuş.
İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’yle (İSTESOB) ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişi tarafından hazırlanan soruşturma raporu ilginç bilgileri ortaya çıkardı.
Yolsuzluk ihbarı üzerine birliğin Bakırköy’deki merkezinde arama yapan mali polis, ‘birlik yetkilileri kendilerini yok dedirtince’ binadaki kasayı patlatarak belgelere el koymuş. Birlik Başkanı Faik Yılmaz başta olmak üzere üst düzey yetkililerin görevden uzaklaştırılmasını isteyen Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Şakir Engin Yüksel, esnaf odalarında yaşanan bir skandalı 153 sayfalık raporunun son bölümüne koydu. Raporda, “Başka odaların üyelerini arzu ettiği odalara üye kaydetme işini tek tek yapmanın yanı sıra sahte imzalarla oda kurdurup bir seferde 669 kişiyi odalarından kopararak, kendi kurdurduğu odaya aktardığı” bilgisine yer verildi.
Yolsuzluk iddiaları hem Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de Maliye Bakanlığı’na bildirildi. Soruşturma raporuna yansıyan o bölümler özetle şöyle:
-Müfettişe o günü anlattı
Eski Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nuhoğlu’nun bilgisine başvurulmuştur. Nuhoğlu, sicil paralarının Birlik Başkanı Faik Yılmaz’ın oğlu Bora Yılmaz tarafından zimmete geçirildiği konusunda üyelerden (esnaftan) duyumlar aldıklarını, konuyu asıl itibarıyla TESK’ten duyduğunu, konu hakkında Malis Polis yetkilileri kendilerini sorduğunda sicil müdür yardımcısı Bora Yılmaz, sicil müdürü Ömer Demir ve Birlik Başkanı Faik Yılmaz’ın kendilerini ‘yok dedirtmeleri’ sonucu birlik kasasının patlatılarak açılması, belgelere el konulmasının yönetim kurulu üyeleri olarak kendilerini derinden yaraladığını...
-Mobingi hissetmiş!
Herhangi bir bildirim yapılmaksızın ve bir gerekçe beyan edilmeksizin işten çıkarıldığı, böylece çalışanlara psikolojik baskı ve şiddet uygulanarak mağduriyetlerine sebep olunduğu, yaygın adıyla mobing olarak bilinen yöntemlerin çok yoğun biçimde uygulandığının denetim sırasında çok rahatsız edici bir biçimde hissedildiği.
-Ağır suçlamalar
Faik Yılmaz’ın raporumuzda yer verilen zimmet, görevini kötüye kullanma gibi cezai sorumluluk gerektiren çok sayıda usulsüzlüğü, denetime rağmen bu usulsüz işlemlerine devam etmesi...
Görevden uzaklaştırın
Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Yüksel, Yılmaz’la birlikte 10 üst düzey birlik yöneticisinin görevden uzaklaştırılmasını istedi.
İşte TESK'in yazısında vahim savlar Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) soruşturma raporuna giren yazısında iddialar şöyle sıralandı: -1560 adet sicil ilan bedeli yatırılmadı - Sicil ilan bedellerinin yatırıldığı banka hesapları tetkik edildiğinde 1560 adet ilana ait sicil ilan bedelinin TESK’e intikal ettirilmediği. -Oğula kıyak - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlâr Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz’ın oğlunun sicil müdürlüğünden maaş almasına rağmen sicil müdürlüğüne hiçbir zaman gelmediği. -Değerinin altında satışlar - Birçok gayrimenkulün gerçek değerinin altına satılarak Birliğin zarara uğratıldığı. -Sahte imzayla genel kurul - İstanbul’da yaklaşık 30 esnaf ve sanatkâr meslek odasının genel kurullarının sahte imzalarla yapıldığı. -Yüksek kiralar - Faik Yılmaz’a ait bir deponun değerinin üzerinde birliğe kiraya verildiği. -Oğula özel araç - Birliğin araçlarının başkanın oğlu tarafından özel işlerinde kullanıldığı. -Yönetim kurulu tartışmalı - Birliğin yönetim kurulunda seçilme şartlarını taşımayan kimselerin bulunduğu |
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü