Mali'de intihar saldırısı

Mali'nin kuzeyindeki Gao kentinde askeri kontrol noktasında düzenlenen intihar saldırısında bir Mali askerinin yaralandığı bildirildi.

Yayınlanma: 08.02.2013 - 12:04
Abone Ol google-news

Mali ordusundan bir yetkili, motosikletli saldırganın, Gao'nun 100 km kuzeyindeki kontrol noktası yakınında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini belirtti. Olayda saldırganın öldüğü, bir Mali askerinin de yaralandığı belirtildi.

Eylemin, Fransa'nın Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplara yönelik askeri müdahalesinin ardından düzenlenen ilk intihar saldırısı olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan başkent Bamako'nun güneyinde, devrik Cumhurbaşkanı Amadu Tumani'ye yakın olan ve 'Kızıl Bereliler' olarak bilinen birliğin kampına saldırı düzenlendiği bildirildi. Mali ordusundan bir grubun, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla kampa saldırdığı ve çıkan çatışmalarda bir kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Geçen yıl Mart ayındaki darbenin ardından iktidardan uzaklaştırılan devrik Cumhurbaşkanı Amadu Tumani'ye bağlı birlikler baskı altına alınmış, bazıları da tutuklanmıştı.

Çatışmaların, Mali Genelkurmay Başkanı İbrahim Dahirou Dembele'nin, seçkin 'Kızıl Bereliler' birliklerini, Mali ordusu ve Fransız güçlerinin silahlı gruplara yönelik operasyonlarına katılmaları için Mali'nin kuzeyinde konuşlandırma kararıyla ilgili olabileceği ihtimali dile getiriliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler