Manchester United'da "ayrılık rüzgarı"

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester United'ı 26 yıldır çalıştıran Alex Ferguson emeklilik kararının ardından takımın sembol futbolcularından Wayne Rooney'nin de ayrılmak istediği iddia edildi.

Yayınlanma: 09.05.2013 - 10:34
Abone Ol google-news

BBC ve Independent gibi İngiltere'nin önemli basın organlarında yer alan haberlerde, 27 yaşındaki İngiliz golcünün 2 hafta önce Alex Ferguson'a takımda geçirdiği 9 yılın ardından gitmek için doğru zaman olduğunu söylediği belirtildi.

"Rooney satılık değil"

Manchester United sözcüsü ise iddialara ilişkin, "Wayne Rooney satılık değil" açıklamasını yaptı. Everton'dan 2004'ün Ağustos ayında "kırmızı şeytanlara" 27 milyon pound kaşılığında transfer edilen Wayne Rooney'nin ayrılacağı haberinin Ferguson'un emeklilik kararının ardından ortaya çıkması, ada basınında geniş yankı buldu.

"Mirror"
gazetesi, Manchester United'ın önemli rakiplerinden Chelsea'nın hocası Rafael Benitez'in Wayne Rooney'i kadrosunda görmek için teklif yapmaya hazırlandığını ileri sürdü.
Rooney'nin Everton'da oynadığı dönemde de menajerliğini yapan David Moyes'in adınının bu günlerde sık sık Manchester United'la anılması, İngiliz futbolcunun geleceğiyle ilgili kararını belirlemesinde önemli bir etken olacağı da vurgulanıyor.

İngiltere milli takımının önemli oyuncularından Rooney, Manchester United formasıyla bugüne kadar oynadığı 402 maçta 197 gol atarak takımının elde ettiği 5 lig şampiyonluğunda önemli bir rol üstlenirken, bir kez de Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmanın sevincini yaşadı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler