Mandela'nın sağlık durumunda değişiklik yok

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yayınlanma: 26.06.2013 - 20:54
Abone Ol google-news

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'da Pretoria'da hastaneye kaldırılan 94 yaşındaki Mandela'nın, hafta sonu yeniden kötüleşen durumunda olumlu yönde bir değişiklik olmadı.

Endişeli bekleyişini sürdüren Güney Afrikalılar, evinin önüne çiçekler bıraktıkları Mandela'ya sosyal medya ve mektuplar aracılığıyla sevgilerini ve iyi dileklerini iletmeye çalışıyorlar.

Çoğu Güney Afrikalı, Mandela'nın durumuyla ilgili mucize beklemiyor ve eski liderin artık daha fazla acı çekmeden sonsuzluğa uğurlanması için dua ediyor.

Rahatsızlığı nedeniyle 27 Mart'ta hastaneye kaldırılan Mandela, 6 Nisan'da taburcu edilmiş, tedaviye evde devam edileceği belirtilmişti. Mandela, hastalığının nüksetmesiyle 8 Haziran'da yeniden hastaneye getirilmişti.

Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıkların ardında geçiren Mandela, ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet etti. Daha sonra doğduğu köy Qunu'da inzivaya çekilen Mandela, en son Güney Afrika'nın ev sahipliğini yaptığı 2010 Dünya Futbol Şampiyonası sırasında halka açık bir etkinliğe katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler