Margarinle banka soymaya kalktı

Bomba süslü margarin ve kuru sıkı tabancayla banka soymak isterken yakalandı

Yayınlanma: 16.07.2015 - 08:58
Abone Ol google-news

KONYA'da 29 yaşındaki hijyen maskeli M.E.E., kuru sıkı tabancayla bankaya girip, üstündeki ucuna kablo bağlayıp folyoya sardığı 2 paket margarini de 'Üzerimde bomba var. Paraları vermezseniz, bombayı patlatırım' diyerek banka soymaya kalktı. Soyguncu M.E.E., elindeki silahı karnına dayadığı bankanın güvenlik görevlisi Gökhan Erdin tarafından etkisiz hale getirilip, polise teslim edildi.

Olay, saat 17.05 sıralarında merkez Meram İlçesi Furkan Dede Caddesi'ndeki bir kamu bankasında meydana geldi. İş-Kur Konya İl Müdürlüğü'nde çalışan M.E.E., başına şapka, yüzüne de hijyen maskesi takıp, eldivenleriyle birlikte elindeki kuru sıkı tabancayla bankaya girdi. Ardından silahı bankanın güvenlik görevlisi Gökhan Erdin'in karnına dayayıp, vücuduna sardığı, ucuna kablo bağlayıp folyoya sardığı 2 paket margarini gösterip, 'Üzerimde bomba var. Paraları vermezseniz, bombayı patlatırım' dedi.

SOYGUNCUYA, GÜVENLİK GÖREVLİSİ MÜDAHALE ETTİ

Kısa bir süre önce ameliyat olduğu öğrenilen bankanın güvenlik görevlisi Gökhan Erdin, karnına dayanan tabancanın namlusundan tutup, M.E.E.yi etkisiz hale getirmeye çalıştı. İkili arasında arbede yaşanırken diğer banka çalışanları ve durumu fark eden çevredeki esnaf bankaya girip güvenlik görevlisi Erdin ile birlikte M.E.E.'yi etkisiz hale getirdi. Ardından polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, M.E.E.'yi gözaltına alındı. M.E.E.'nin 8 aydır ücretsiz izinli olduğu belirtildi.

BOMBA İLE SOYGUN YAPMAK İSTEDİ

Soyguncuyu etkisiz hale getiren bankanın yakınında cep telefonu tamirciliği yapan Hayati Kaya, "Ben o sırada bankanın önündeydim. İçerdeki durumu fark edince, hemen bankaya girdim. O sırada güvenlik görevlisi elinde tabanca ve üzerinde bomba olduğunu belirten soyguncuyu etkisiz hale getirmeye çalışıyordu. Ben ve diğer banka çalışanları da yardımcı olup, soyguncuyu etkisiz hale getirdik" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon