Marjinalse öldür!

Hak arayan herkes suçlu! 1 Mayıs'ta polis şiddetini 'fevkalade orantılı' olarak savunan Vali Mutlu'nun 'fevkalade vicdani rahatlık' içinde gaz kapsülüyle yaralanan gençlere 'marjinal', 'militan', 'örgüt üyesi' demesine tepki yağdı. Meral Dönmez'in babası Mehmet Dönmez, 'Öyle olsalar bile bu onlara çocuklarımızı öldürme hakkını mı veriyor' diye konuştu.

Yayınlanma: 03.05.2013 - 11:38
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlunun Yaralıların 3ü de militandır. Dilan adlı kızımız da yaralıdır. Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesi yönündeki açıklamaları ailelerin sert tepkisine neden oldu. Aileler Hakkını arayan insanlara marjinal diyorlar, öyle bile olsa bu onlara öldürme hakkını mı veriyor?dediler.

İstanbul Tarlabaşında başına isabet eden gaz bombası kapsülü nedeniyle ağır yaralanan ve beyin ameliyatına alınan Dilan Alp ve Meral Dönmezin ailesi dün hastane bahçesinde bir açıklama yaptı. Dilan Alpın babası Ali Ekber Alp, kızının sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek Hayati tehlikeyi atlattı. Bilinci yerine geldidedi. Alp Faşizanca sert müdahale ile 17 yaşında bir çocuğa çok yakın mesafede ateş etmeleri cana kasttan başka bir şey değildedi. Bazı basın yayın organlarında kızının marjinal gruplar arasında gösterilmesini ve Vali Mutlunun bunlar marjinal gruplaryönündeki açıklamasını eleştiren baba Alp Bugünden itibaren araştırsınlar kayıtlarda çıkmayınca Vali tükürdüğünü yalayacak mı? Kızımın 1 Mayıs kutlamalarına katılmasının en büyük nedenlerinden biri, benim HEY Tekstil işçisi olarak 1.5 yıldır işsiz olmam. 1.5 yıldır mücadele eden bir babanın kızı marjinal olamazdedi.

Olayı hatırlamıyor

Dönmezin anne ve babası ise Vali Mutlunun açıklamalarına üzüldüklerini belirterek Meral, Valinin iddia ettiği gibi kendi attığı taşladeğil, gaz bombası kapsülüyle yaralandı. Hakkını arayan insanlara marjinal diyorlar, öyle bile olsa bu onlara öldürme hakkını mı veriyor?diye sordular. Baba Mehmet Dönmez, Ben de bir emekliyim, işçiyim. Kızım üniversite bitirmiş, öğretmen olacak atama bekliyor. Daha önce dokuz ay cezaevinde yattı. Parasız eğitim istiyoruz diye bir gösteriye katılmıştı. Kızım şimdi 1 Mayısa katıldı. Kızımın başında darp var. Kulağında, ensesinde ve çenesinde darp var. Konuşabiliyor. Cevap verebiliyor. Bilinci açık. Ben neredeyim, kim geldi şeklinde sorular soruyor. Olayı hatırlamıyordedi. Dönmezin yaralanmasına tanık olan Adil Kaya adlı bir yurttaş ise Eve döndüğümüz sırada polis yolumuzu kesti, bilinçli olarak başlarımızı hedef alarak ateş ettiler, Meral yere düştüiddiasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler