Marsel'i Belluci durdurdu

Ulusal tenisçi Marsel İlhan, AEGON Championships'teki ikinci maçında Brezilyalı rakibi Thomaz Bellucci'ye 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Yayınlanma: 08.06.2011 - 20:04
Abone Ol google-news

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Queen's Club'ta oynanan ve toplam 617 bin sterlin toplam ödüllü turnuvada, dünya klasmanında 112. sırada bulunan Marsel İlhan, 30. sırada yer alan 23 yaşındaki Thomaz Bellucci'ye 6-2, 6-7 ve 7-6'lık setlerle 2-1 mağlup oldu.

9. kortta oynanan ve yağmur nedeniyle maçlara ara verilmesinden dolayı geç başlayan mücadele, toplam 2 saat 25 dakika sürdü.

Karşılaşmanın ilk setinin 3. oyununda Bellucci'nin servisini kırmasını engelleyemeyen Marsel İlhan, rakibinin kendi servis oyununu da almasıyla 3-1 geriye düştü. Ulusal tenisçinin servisini 7. oyunda bir kez daha kırmayı başaran Brezilyalı raket, seti 6-2 kazandı.

2. sete çok hızlı bir başlangıç yapan ve 2. oyunda rakibinin servisini de kırarak üst üste 3 oyunu kazanan Marsel İlhan, 3-0 öne geçti. Bu setin 5, 6 ve 7. oyunlarında birbirlerinin servislerini kıran raketler, kalan bölümde kendi servis oyunlarını kazandı. Oyunun 6-6 beraberliğe gelmesinin ardından tie-break uygulamasına gidildi. Marsel İlhan, tie-break'i 7-3, seti 7-6 aldı ve setlerde 1-1'lik eşitliği sağladı.

Son derece çekişmeli geçen 3. sette, Bellucci'nin 3. oyunda servisini kıran ulusal tenisçi, kendi servis oyununu da kazanarak 3-1 öne geçti. Brezilyalı tenisçi, Marsel'e 8. oyunda servis kırarak yanıt verdi ve oyunlarda 4-4 eşitliği sağladı. Bu sette de oyunlarda 6-6 beraberlik sağlanınca bir kez daha tie-break'e gidildi.

Tie-break'te 3-0 öne geçen Marsel İlhan, üstünlüğünü koruyamadı ve Bellucci 4-4 eşitliği yakaladı. Bu kez tie-break'i Marsel İlhan'ın almasına izin vermeyen Brezilyalı tenisçi, tie-break'i 7-5, seti 7-6, maçı da 2-1 kazanmasını bildi.

Mücadelede 10 ace atan Marsel İlhan, 6 çift hatayla oynarken, 9 ace yapan Bellucci, 3 çift hatayla karşılaşmayı tamamladı.

İlk servisin oyuna girme oranında ulusal tenisçi yüzde 58 başarı sağlarken, Brezilyalı rakibi yüzde 67 başarılı oldu.

Bellucci, yakaladığı 12 servis kırma şansından 5'ini değerlendirirken, Marsel İlhan 8 kez bu şansı yakaladı ve 3'ünden yararlanabildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler