Maskeli 'termik santral' protestosu

Şırnak Çevre Platformu üyeleri, termik santralların çevre ve insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, 8 bin kişiye maske dağıttı.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 13:07
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Şırnak Çevre Platformu üyeleri adına açıklama yapan Hüseyin Birlik, termik santralların çevreyi kirlettiğini ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Birlik, bu santralların verdiği zararları göstermek amacıyla maske ve broşür dağıtma kararı aldıklarını söyledi.

Şırnak'ta yapılması planlanan termik santralı istemediklerini vurgulayan Birlik, ''Bugün okul ve camilerde broşür ve maske dağıtacağız. Bu akşamdan itibaren 13 Aralıka kadar her akşam saat 18.30'dan sonra 10 dakikalık ışık söndürme eylemlerimiz olacak. Eylemlerimiz dahilinde her cumartesi 15 dakikalık oturma eylemi yapacağız. Termik santrallara karşı olduğumuzu göstermek için bu eylemleri yapıyoruz'' dedi.

Platform üyelerine, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, DTP Merkez İlçe Başkanı Menaf Sapmaz ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Platform üyeleri daha sonra 8 bin maske ve broşürü yurttaşlara dağıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler