"Masum sivillerin kalıntıları olabilir"

Hindistan hükümeti, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir eyaletindeki kimsesizler mezarlığında, aralarında masum sivillerin de olabileceği kurşunlanmış 2 binden fazla kişinin kalıntısının bulunduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 22.08.2011 - 08:56
Abone Ol google-news

Hükümetin, ordu, polis ve hükümete bağlı milis güçlerinin eyalette insan hakları ihlalleri yaptığı yolundaki iddialar üzerine başlattığı, 3 yıl süren araştırma sonunda hazırladığı raporda, kimsesizler mezarlığında masum sivillerin de bulunduğu ilk kez kabul edilmiş oldu, ancak insan hakları örgütlerinin bu yöndeki iddiaları raporda açıkça doğrulanmadı.

Hükümet yetkilileri daha önce bu cesetlerin ayrılıkçı militanlara ait olduğunda ısrar ediyordu.
Cammu Keşmir İnsan Hakları Komisyonunun hazırladığı raporda, kimsesiz 2156 cesedin toplu mezarlar ya da tek tek kazılan mezarlarda bulunduğu belirtildi.

Hindistan ve Pakistan, iki ülke arasında bölünen Keşmir'in denetimi için İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana iki kez savaştı. Cammu Keşmir'de ondan fazla ayrılıkçı örgüt 1989'dan bu yana eyaletin bağımsızlığı ya da Pakistan'la birleşmesi için Yeni Delhi hükümetiyle mücadele ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler