"'Mavi Akım' tutanakları açıklansın"

Eski Başbakanlardan ve DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, 2 bin yılında yapılan Mavi Akım ve Türkiye'nin Enerji Politikaları ile ilgili kapalı oturum tutanaklarının açıklanmasını istedi. Yılmaz, geçmiş bir dönemi zan altında bırakan bu iddiaların açıklığa kavuşturulması için Meclis Başkanlığı'na çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 13:50
Abone Ol google-news

Eski Başbakanlardan ve DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada; önceki akşam TBMM Genel Kurul'da açılım ile ilgili genel görüşme önergesinin öngörüşmelerinde, AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın gündeme getirdiği iddiaları hatırlattı. Yılmaz, Kılıç'ın TBMM Genel Kurul'daki sözlerini bir kez daha anımsatarak, "2000 yılında TBMM Genel Kurulu'nda yapılan kapalı oturumda Mavi Akım Petrol ve Doğalgaz Boru Hattı, Rusya'dan Türkiye'ye enerji getiren nakil hatları ve Türkiye'nin Enerji Politikaları konuşulmuş. İktidar da kim? DSP-MHP-ANAP koalisyonu.

Genel Görüşme nasıl yapılmış, kapalı oturumda yapılmış. Tutanaklar 10 yıl dolmadığı için hala gizli. O genel görüşmede Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi menfaatlerini, kaç paraya kime sattınız?" ifadelerinin bizzat görevde bulundukları döneme ait olduğunu ve bu ifadelerin ağır ithamlar içerdiğini söyledi.

Yılmaz şöyle dedi; "Söz konusu döneme ait Mavi Akım ve Enerji Politikaları ile ilgili iddialar daha önce araştırma ve soruşturma komisyonlarının konusu olmuş sonuçta Yüce Divana taşınmış ve verilen beraat kararları ile ülke zararına olmadığı, hiç kimsenin hiçbir menfaat temin etmediği, yasa dışı hiçbir işlemin yapılmadığı tescil edilmiştir."

Yılmaz, geçmiş bir dönemi zan altında bırakan bu iddiaların açıklığa kavuşturulması için Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nün ilgili maddelerini hatırlatarak, o dönem yapılan kapalı oturum tutanaklarının açıklanmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler