Mavi Marmara iddianamesinin kabul edilmesi İsrail'de yankılandı

Jerusalem Post Gazetesi, iddianamenin İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesince oy birliğiyle kabul edildiğine dikkat çekerken dört komutan için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini belirtti.

Yayınlanma: 28.05.2012 - 15:05
Abone Ol google-news

Jerusalem Post Gazetesi, aynı komutanlar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ek olarak çeşitli suçlardan toplam 8 bin 578 ile 18 bin 32'şer yıl arasına kadar hapis de talep edildiği iddianameye ilişkin haberinde iddianamenin mahkemece oy birliğiyle kabul edildiğine dikkat çekti.
Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin Mavi Marmara baskının ardından "kesin bir biçimde kötüleştiği"ni belirten gazete, Gazze ablukası meşru nitelenirken operasyon sırasında "orantısız" güç kullanıldığı belirtilen BM raporunun ardından Türkiye'nin İsrail'in Ankara Büyükelçisini sınır dışı ettiğini, tüm askeri işbirliğini dondurduğunu kaydetti.

"İsrail ordusu askerlerini korumak için önlem aldı"


Jerusalem Post, geçen Eylül ayında Türkiye'nin, Mavi Marmara operasyonunu Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na götürmekle tehdit ettiğini de belirtikten sonra "Üst düzey İsrail ordu yetkilileri, Mavi Marmara operasyonunda yer alan askerler ve subayları korumak için hukuki önlemleri aldıklarını söylediler" diye yazdı.

Haberde ayrıca İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, İsrailli komandoları korumak amacıyla Türkiye ile bir uzlaşı sağlamaya çalıştığı da anımsatıldı.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İsrailli komutanlar için 9 kez müebbet istemi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon