Meclis’te ırkçılık ve PKK marşı tartışması

“Sizin kongrelerinizde söylediğiniz PKK marşı ne oluyor? Asıl ırkçı sizsiniz”

Yayınlanma: 31.10.2013 - 11:52
Abone Ol google-news

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, türban tartışmasının yaşandığı Meclis Genel Kurulu’na Atatürk resimli Türk bayrağı taşıyan tişörtle katıldı. Yılmaz, Genel Kurul’da kürsüye çıkan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’la sert tartışmalara girdi.

Sakık, “O tekçi, ırkçı, ayrımcı antla ilgili gidip dava açmak faşizmdir, ırkçılıktır. Bunu Kürt çocuklarına uygulayan bütün anlayış ayrımcı ve tekçidir” deyince Yılmaz, “Sizin kongrelerinizde söylediğiniz PKK marşı ne oluyor? Asıl ırkçı sizsiniz” diye bağırdı.

Sakık’ın “Asıl ırkçı sensin! Her tarafından senin ırkçılık ve faşizm akıyor. Vallahi seni bütün Türkiye halkı da tanıyor” sözlerine karşılık Yılmaz, “Siz asıl kendi ırkçılığınızı örtmek için bunları söylüyorsunuz. Siz bağımsız milletvekili değilsiniz, PKK’nın vesayeti altındasınız” dedi.

O tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:
 
SIRRI SAKIK - Bir kardeşlik hukuku oluşmazsa bizim varlığımızın da bu ülkede bir anlamı olmaz ve bir anlam da ifade etmez. Birbirimizin hukukuna saygı göstermeliyiz.
 
Yolunuz açık olsun, türbanla ilgili Danıştaya gidin, andımızla ilgili Danıştaya gidin. Yolunuz açık olsun, bir yol bulmuşsunuz, gidiyorsunuz Size bu ne kadar haksızlıksa o kentlere, köylere verilen isimlere karşı duruş da bu kadar haksızlıktır ve hele hele bu ırkçı, ayrımcı Antla ilgili dönüp Danıştay'a gidip buralardan medet beklemek ayıptır ve günahtır.
 
KAMER GENÇ (Tunceli) - Niye ayıp? Hukuk yoluna başvurmak ne zaman ayıp olmuş? Sen hiç dava açmadın mı? Sırrı, sen hiç dava açmadın mı?
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Ben…
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - … dava açmak, o tekçi, ırkçı, ayrımcı Antla ilgili gidip dava açmak faşizmdir, ırkçılıktır ve yıllarca…
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Sizin kongrelerinizde söylediğiniz PKK marşı ne oluyor?
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - …bunu Kürt çocuklarına uygulayan bütün anlayış ayrımcı ve tekçidir.
 
KAMER GENÇ (Tunceli) - Ya, adam hak arıyorsa sen nasıl ayıplarsın?
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Şimdi, buradan diğer hukuku nasıl bulabilirsiniz? Hele hele Dersim'den gelmiş birinin bunu söylemesi abesle iştigaldir.
 
MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Anayasa Mahkemesine gitmeyi AKP suç sayıyor, aynı mantıktasın.
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Bakın, ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum, ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum, ben ne söylediğimi çok çok iyi biliyorum.
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - PKK marşını söylerken ırkçı olmuyorsunuz siz, onlar çok meşru!
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Eğer Türkiye'de bir ana muhalefet partisi çıkar bu duruşu sergilerse, bizim de bunlara söyleyecek sözümüz vardır. Siz çıkıp ırkçılığı, milliyetçiliği tetiklerseniz, biz de ırkçı olduğunuzu söyleriz, ayrımcı olduğunuzu söyleriz.
 
-“ASIL IRKÇI SİZSİNİZ”-
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Asıl ırkçı sizsiniz.
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Asıl ırkçı sensin! Her tarafından senin ırkçılık ve faşizm akıyor, senden akıyor asıl! (BDP sıralarından alkışlar)
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Teröre prim veren sizsiniz. O marşları söyleyen sizsiniz. Kürtçe adları isteyen sizsiniz. Siz, asıl kendi ırkçılığınızı örtmek için bunları söylüyorsunuz. Bu, ırkçılık değil. Türk milletine ırkçı diyemezsiniz siz!
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Vallahi seni bütün Türkiye halkı da tanıyor biz de tanıyoruz, biz de seni tanıyoruz.
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Seni de tanıyor.
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Geçen dönem…
 
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen… Sayın Sakık, Genel Genel Kurula hitap edin lütfen… Sayın Yılmaz, lütfen… Lütfen…
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - PKK'ya nasıl taviz verdiğinizi herkes biliyor. Siz bağımsız milletvekili değilsiniz, PKK'nın vesayeti altındasınız.
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Bakın, ben sizi aslında muhatap almak istemiyorum.
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Ben seni hiç muhatap almıyorum.
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Ben sizi hiç almıyorum. Hiç almıyorum, muhatap da almak istemiyorum. Geçen dönem sizin farklı bir versiyonunuz vardı, bu dönemde Allah sizi eksik etmesin. Siz böylesiniz zaten.
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Sen kendine bak! Sen kendi yaptıklarına bak!
 
SIRRI SAKIK (Devamla) - Ben ne yaptığımı biliyorum. Ben bakın, bugün…
 
BAŞKAN - Sayın Sakık, Genel Kurula hitap edin. Sayın Yılmaz, lütfen… Ne olur…
 
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Biz de sizlere karşı mücadele edeceğiz, sizin gibi ırkçılara.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler