Medvedev, Clinton'u kabul etti

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya ile ilişkilerde ilerleme sağlandığını ve Moskova'daki temaslarının da verimli geçeceğini umduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ise ABD ile ilişkilerin geliştiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 11:14
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, temaslarda bulunmak için dün Rusya'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı kabulünde yaptığı açıklamada, "ABD yönetimiyle işbirliğimiz üst seviyede" diye konuştu.

Son olayların, özellikle Pittsburgh'daki G-20 zirvesi ve BM Genel Kurulu'nda iki ülkenin acil sorunlara yanıt bulmak için sergilediği ortak çabayı açıkça gösterdiğini kaydeden Medvedev, "En zor sorunları açıkça ve büyük bir ilgiyle değerlendireceğiz. Örneğin, Orta Doğu sorununun çözümü, İran, Kuzey Kore ve uluslararası ilişkilerle ilintili diğer konular" dedi.

Clinton da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ve Medvedev'in Moskova'da Temmuz ayında yaptıkları görüşmede iki ülke sorunlarının çözümü için ortak çalışma grupları kurulması kararı almasına atıfta bulunarak, oluşturulan 16 çalışma grubunun İran, Kuzey Kore ve nükleer silahların yayılmasının önlenmesi gibi iki ülke ilişkilerini derinleştirmeyi sağlayacak konuları ele aldığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de görüştüğünü kaydeden Clinton, görüşmenin yapıcı bir şekilde geçtiğini söyledi. Clinton, yarın Tataristan'ın başkenti Kazan'ı ziyaret ettikten sonra Rusya'dan ayrılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler