Mehmet Ayvalıtaş’ın babası: Ya sizin çocuklarınız?

Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili 2 sanığın yargılandığı davaya dün İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma sonrasında adliye önünde açılan bu pankartla Ayvalıtaş için adalet talep edildi.

Yayınlanma: 22.02.2018 - 21:30
Abone Ol google-news

Gezi eylemleri sırasında eylemcilerin bulunduğu alana dalan bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili 2 sanığın yargılandığı davaya dün İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Ayla Öztabak, daha önceki raporda birtakım eksiklikler olduğunu, bu nedenle Genişletişmiş İhtisas Kurulu’ndan rapor alınmasını istediklerini ancak eski raporun aynısının gönderildiğini belirterek, “Raporda görüntülerden sanıkların hızının tespiti yapılamayacağı belirtilmiş. Oysaki teknolojik imkânlar gereğince görüntüden hız tespiti yapılabileceği kanaatindeyiz. Hız tespiti yapılması halinde kusur durumu ortaya çıkarılabilir. Bu raporlarla karar verilemez” dedi. Avukat, İstanbul Üniversitesi’nin ilgili bölümünden teknik inceleme talep etti.

9 Mayıs’a ertelendi

Duruşmaya baba Ali Ayvalıtaş’ın gözyaşlarıyla söylediği şu sözler damga vurdu: “Benim oğlum asker olacaktı... Ben adalet istiyorum. Yeter tutuklansınlar artık. Yarın sizin çocuklarınızı öldürmeyeceğinin garantisi var mı? Bunun ahı sizin üstünüze kalır. Ben bir babayım.” Mahkeme heyeti, taraf avukatlarına bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 9 Mayıs’a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler