Memur-Sen alana çıkıyor

Memur-Sen, aylık ücretlere ilişkin artış talebinin yanı sıra, toplu sözleşme ve grev hakkı, kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılması, tedavi katılım payları, KEY ödemeleri gibi talep ve önerilerini söylemek için 18 Kasım'da alana çıkıyor.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 12:49
Abone Ol google-news

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada, toplu görüşme sürecinde krizin faturasının kamu çalışanlara kesilmek istendiğini hatırlatarak, bunu kabul etmeyerek mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

Toplu sözleşme ve grev hakkının öncelikli talepleri olduğunu ifade eden Gündoğdu, diğer mali hakların kazanımı için de demokratik mücadele haklarını kullandıklarını belirtti. Başbakan'a Mektup göndermeyle başlayan eylemlilik sürecinin "hükümete seslenişle" devam ettiğinin altını çizen Gündoğdu, 18 Kasım Çarşamba günü de, kitlesel basın açıklamasıyla taleplerini tekrar yüksek sesle duyuracaklarını kaydetti.

Eylemin Ankara TBMM Çankaya Kapısı'nda yapılacağını belirten Gündoğdu, "Memur-Sen burada, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler sürerken milletvekillerine ve hükümete seslenecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler