Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bursa'da ortak miting

İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Gökdere Meyda'nında ortak miting düzenliyor. Kılıçdaroğlu, soğan kuyruklarına dikkat çekerek, "Bizi neden soğan kuyruğuna mahkum ettin? Buna varlık kuyruğu dediler. Bir varlık kuyruğu olsa o kuyruğun başında sen olurdun" dedi.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 15:21
Abone Ol google-news

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

Çok değerli CHP'nin Genel Başkanı, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, hanımefendiler, gençler, beyefendiler, Bursalı kardeşlerim aranızda olmaktan duyduğum heyecanı sizinle paylaşıyorum. Ben Bursa öğretmen okulu mezunuyum, 4 yıl burada okudum. Milletimizin parasıyla devletimizin açtığı okulda yatılı okudum. Milletimizden aldıklarımızı ödeyebilmek için yola çıktık.

Bursa öyle bir şehirdir ki çinilerinin içine ezan sesi sinmiştir. Akif'e Bülbül şiirini yazdırmıştır. Evliya Çelebi'ye şiir yazdırmıştır. Bursa'nın güzel, cesur insanları tekrar hoşgeldiniz.

Bu meydanda bu fotoğrafı görenler yeniden bize her türlü iftirayı, hakareti yapacaklar. Boşverin... Bu bir yerel seçim. Mustafa Bozbey sadece Bursa'ya ne yapacağını anlattı. Olması gereken bu. Projelerinden bahsetti, Nilüfer'e yaptıklarından bahsetti.

Genel seçimlere yönelik tek kelime etmedi. Cumhur ittifakının mensuplarına tek kelime etmedi. İşte Millet İttifakı bu anlayışla kuruldu. Ve MHP seçmenine de, AKP seçmenine de "kardeşimizdir, canımızdır, kanımızdır" demeye devam etti, devam edecek.

AKŞENER'E PKK'LI İFTİRASI
Onlar sabah akşam iftira attılar, bana PKK'lı dediler. Kandil'le sözleşme imzaladığımı söylediler. Hadi ordan be! Sen Kandil rezaletini yaparken, Habur rezaletini yaparken, sen hendek kazılması için kafa çevirttirirken biz sana söyledik, 8 yıl boyunca uyardık. Cevap olarak "kandan beslenirler, ırkçılar" dediniz. En son durum şu; İYİ Parti'nin 29 belediye meclis üyesinin PKK'lı olduğunu gazeteden yayınladılar. Şimdi aramızda Süleyman Soylu'nun iftira attığı Abdullah kardeşim var.

Abdullah Kocaeli İYİ Parti belediye meclis üyemiz. Abdullah sen kimsin? Abdullah: "Ben Muş doğumluyum, hakkımda yapılan iftiraları asla kabul etmiyorum. Hiçbir siyaseti partide yer almadım. İYİ Parti ilk yerimdir. Aynı zamanda ben AKP'de yer almış olsam bir kürt olarak PKK'lı değildim. Ama bugün İYİ Parti'de yer aldığım onur ve şeref duyuyorum. Ben PKK'lı değilim."

Zannettiler ki korkacağız, zannettiler ki arkadaşlarımızı ortada bırakacağız. Onlardan korkup arkadaşlarımızı önlerine atacağız sandılar. Yok öyle şey, onlardan korkan onlar gibi olsun!

"29 KİŞİNİN ORTAK NOKTASI KÜRT KÖKENLİ OLMALARI..."
Tayyip Erdoğan bunu hep yapıyor, hep böyle iftiralarla seçim kazandı. 29 arkadaşımızın içinde 2'si şehit yeğeni! Böyle bir şey yapılabilir mi? Bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür bu. Bu 29 kişinin ortak noktaları Kürt kökenli olmaları. AKP'li olsalar "Kürt kardeşlerim" olacaktı. Bizimle oldukları için PKK'lı oldular. Hadi ordan be!

HÜKÜMETE EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Ekonominin içine tükürdüler. Bir damat var başta ne söylediği belli değil. Damat ve kayınpeder el ele verdi; çiftçi öldü. Meral Akşener'den Erdoğan'a hodri meydan: "Hapsettirecekmiş beni. Elinden geleni ardına koyma!

Mansur Yavaş'a, Ekrem İmamoğlu'na 'seçildiği takdirde görevden alırım' dedi. Size ihanet etti. Milli iradeye ihanet etti. O kulağı çekin ki tekrar milli iradeye saygı duysun. Günde 2 trilyon para yiyor Saray. 50 milyon dolar bulamadım deyip Tank Palet fabrikasını Katarlılara peşkeş çekti. Türkiye'nin milli güvenliğine ihanet etti. O kulağı çekin, tekrar sizin o tencereyi nasıl kaynattığınızı öğretin ona. Yüzde 26 zam aldı, emekliye yüzde 10 vererek size ihanet etti. Ülkücü kardeşlerim; 'Fatiha bilmezler' denildi, 'kan emiciler, vampirler, kandan beslenenler' denildi. Bu iktidarın kulağını çekeceksiniz ki dönüp özür dilerim desin.

Meral Akşener'in ardından Bursalı yurttaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Kılıçdaroğlu: Diyorlar ki 'beka sorunu' var. Beka sorunu var demek, Türkiye'nin geleceği yok anlamına gelir demektir. Sizin Türkiye'den haberiniz bile yok. Türkiye bölgesinin en güçlü devletlerinden birisidir. Her hangi bir beka sorunu yok. Türkiye üretimden kaparılmadığı sürece hiçbir beka sorunu yoktur. Bunu söyleyenler vatandaşı korkutmak istiyor. 

AKP'ye oy veren kardeşlerim vicdanlarına şu soruyu sormak zorunda; 70 milyar dolar fabrikaları sattın, 500 milyar dolar borçlandın. Bizi neden soğan kuyruğuna mahkum ettin? Buna varlık kuyruğu dediler. Vatandaşın aklı ile alay ediyor. Vatandaşla dalga geçilir mi? Oraya giden insanlar fakir fukara insanlar. Bir varlık kuyruğu olsa o kuyruğun başında sen olurdun. Ben seni bilmez miyim? 


Saray'da oturanlar ve onların çevresinde elektrik, su, doğalgaz, işsizlik sorunu yok. Bir elleri yağda bir elleri balda. Vatandaşta da bunlar yok sanıyorlar. İşsizliği anlayamazlar. Büyük ihaleler alıyorlar, hepsi köşeyi döndü.


AKP'ye oy veren kardeşlerime şunu söylemek isterim; Bizim büyükdedelerimiz savaştan sonra tarım ürünü satıp fabrika yaptılar. Şimdi tam tersini yapıyoruz. Fabrika satıp patates alıyoruz. Nasıl oldu Türkiye bu hale geldi? Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; Milliyetçilik bayrağını sevmektir, vatanını sevmektir, vatandaşlar arasında ayrım yapmamaktır. Milliyetçilik hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi düşlemektir. Milliyetçilik Tank Palet fabrikasını yabancı bir orduya satmak demek değildir. Tank Palet fabrikasının bugünkü değeri 20 milyar dolar. Alanında dünyadaki 5 büyük fabrikadan birisi. Devletin bütün bilgileri orada. Bunu 25 yıllığına Katar ordusuna sattılar. Kaça sattılar? Bir Allah'ın kulu bilmiyor.

TANK PALET FABRİKASINI KAÇA SATTINIZ

Türkiye'nin Tank Palet fabrikası Katar ordusuna 25 yıllığına kaça satıldı? 'Katar emirinin sana verdiği uçağın karşılığı olabilir mi?' diye sordum daha cevap alamadım. Kaça sattılar bilmiyoruz. '50 milyon dolar bulamadığımız için Katar ordusuna verdik' diyorlar. Sen Suriyelilere 35 milyar dolar buldun. Silah fabrikasına 50 milyon dolar mı bulamadın?

Tank yapıp bize satacaklar. İşçiler bizim fabrikalar bizim arsa bizim. Neden biz Katar ordusundan tank alalım?  Sayın Bahçeli'nin suskun kalmasını anlayamıyorum bütün bunlar olurken.


KRİZ ÇIKTIĞINDA TANZİM SATIŞ ÇADIRI KURDULAR

Kriz çıktığında tanzim satış çadırları kurdular. Antalyalı bir grup iş insanı tırlarla yardım yaptı. Bedava aldıkları TIR'larla aldıkları ürünleri parayla fakir fukaraya sattılar. Defalarca söyledim inkar edemiyorlar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler