Merkel, 4'üncü kez başbakanlığa aday olacak

Merkel'in yakınındaki Röttgen, 2017 seçimlerinde dördüncü kez aday olacağını söyledi.

Yayınlanma: 15.11.2016 - 23:29
Abone Ol google-news

Almanya'da CDU Milletvekili Norbert Röttgen, 2017 seçimlerinde Başbakan Merkel'in dördüncü kez aday olacağını söyledi.

Yeniden aday olup olmayacağı konusunda spekülasyonlar yapılan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in (62), 2017 yılında yapılacak seçimlerde dördüncü kez aday olacağı ifade edildi. 

İddia, Merkel'in yakınındaki bir isim olan CDU Milletvekili Norbert Röttgen'den geldi. CNN International'e konuşan Röttgen, Merkel'in Batı siyasetinin temel taşlarından olduğunu söyledi.

Merkel'in küresel bir oyuncu olarak hareket ettiğini kaydeden Röttgen, "Kendisi bir kez daha aday olacak ve sorumlu bir lider gibi davranacak. Liberal dünya düzenini güçlendirme konusunda kararlı, istekli ve hazır" dedi.

Merkel'in adaylığı konusunda geçtiğimiz günlerde Bild gazetesine açıklamada bulunan tecrübeli politikacı Wolfgang Bosbach (CDU) da, Merkel'in yeniden aday olacağını söylemişti. Bosbach, "Merkel 2017'de yapılacak federal seçimlerde yenden aday olacak ve her iki parti (CDU/CSU) tarafından da desteklenecek" ifadelerini kullanmıştı.

Merkel'in kendisinden, adaylığı konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil. CDU yönetiminden de Merkel'in adaylığı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

EN UZUN BAŞBAKANLIK REKORUNA YAKLAŞIYOR

Uyguladığı sığınmacı politikası nedeniyle kardeş parti Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Horst Seehofer ve partililer tarafından eleştirilen Merkel'in aday olup olmayacağı merak ediliyordu.

Kasım 2005 tarihinden bu tarafa Başbakanlık koltuğunda oturan Angela Merkel, aday olup yeniden hükümeti kurarsa, Almanya'nın en uzun süre (1982-1998) başbakanı olan Helmut Kohl'ün rekorunu egale etmiş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon