Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizi ve faiz koridorunda değişiklik yapmazken, geç likidite penceresi faizini 75 baz puan artırdı.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 14:05
Abone Ol google-news

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka geç likidite penceresi borç verme faiz oranını 75 baz puan artışla yüzde 13.50'ye yükseltti. Beklenti yarım puanlık artışa gidilmesiydi.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını ise sırasıyla yüzde 7.25 ve yüzde 9.25 düzeyinde bıraktı. Dolar karar sonrası 4.03'e indi.

Dün 4,11 seviyesinin üzerini gördükten sonra geri çekilmeye başlayan ve 4,09 civarında günü tamamlayan kur, bu sabah ilk işlemlerde 4,08 civarında bulunuyordu. Öğle saatlerine doğru daha da geri çekilen kur 4,03'ün altını gördü. Diğer taraftan küresel piyasalarda dolar dün gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı değer kazanırken dolar endeksi 91,08 ile 12 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Yeniden düşüşe geçen dolar endeksi bugün ise 90,70 civarında bulunuyor.

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak kararların döviz kurları üzerinde etkili olacağını belirterek teknik açıdan dolar/TL'de 4 seviyesinin psikolojik destek, 4,10 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler