Mersinliler nükleer istemiyor

Mersin'in Mut ilçesinde, bir grup, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde Akkuyu Nükleer Santrali kurulmak istenmesini protesto etti.

Yayınlanma: 29.03.2011 - 11:52
Abone Ol google-news

Kendilerine ''Doğa Grubu'' adını veren gruptakiler, Cumhuriyet Alanı'nda toplanarak, ellerindeki pankartlarla slogan atıp, nükleer santrallerle ilgili çalışmaları protesto etti.
Tuğba Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, Japonya'daki gelişmelerin bütün dünyaya korku saldığını ifade ederek, yaşanan facianın nükleerin tehlikesini herkese bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi.

Mersin'in turizm ve tarımda önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, kente nükleer santral yapılması halinde tüm bu özelliklerin kullanılamaz hale geleceğini iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:
''İlimizin en nadide sahillerinden biri olan, adeta 'cennetten bir köşe' diye tanımlayabileceğimiz Akkuyu beldesine yapılması planlanan santral, tam anlamıyla bir felaket olacaktır. Santralin yapım aşamasında beldenin sahilleri ve toprakları, deniz ekosistemleri yani deniz canlılığı zarar görecektir. Balıkçılık faaliyetleri sekteye uğrayacaktır.

Akkuyu'da üretilen sebze-meyvelerde radyoaktif kalıntı tespit edilmesi halinde bu ürünlerin satışı zorlaşacak. Dolayısıyla tarımsal faaliyet durma noktasına gelecektir. Santralin işletmeye açılması ile birlikte ise turizmin tamamen duracağı öngörülmektedir. Akkuyu'nun bu iş için seçilmesi bize göre çok büyük bir talihsizlik. O nedenle çalışmaların yeniden gözden geçirilmesini ve kentimize nükleer santral yapılmamasını istiyoruz.''

Gruptakiler açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler